Öğretmenlerin 14 Günlük Maaş Farkı Ne Kadar Olacak ve Ne Zaman Ödencek?

Öğretmenlerin 2022 yılı Temmuz ayı 14 günlük maaş farkları ne kadar olacak ve ne zaman ödenecek? İşte detaylar...

 2022 yılı Temmuz ayı maaş artışının %41,69 olarak kesinleşmesiyle birlikte maaş artışından kaynaklı maaş farklarının ne kadar olacağı ve ne zaman ödeneceği merak edilmektedir.

 Bilindiği üzere tüm kamu personeline olduğu gibi öğretmenlerin maaşları da her yılın ocak ve temmuz aylarında artmakta, bahsedilen artış ilgili ayların 1'inden itibaren olmaktadır. Dolayısıyla 1-14 Temmuz 2022 tarihlerini kapsayan 14 günlük maaş farkı ödemesi yapılacaktır.

 Öğretmenlerin derece, kademe ve kadolu-sözleşmeli durumuna göre maaş farkları da farklı hesaplanıp ödenecektir. Buna göre 2022 yılı Temmuz döneminde yapılan %41,69 oranındaki artış değerlendirildiğinde öğretmenlere 1.322,91 TL ile 1.644,52 TL arasında maaş farkı ödemeleri yapılacaktır.

 14 günlük maaş farkları, Temmuz ayı bitmeden öğretmenlerin hesaplarına maaş ile veya ayrı bir ödeme şeklinde yatırılacaktır.

*Maaş farkı, kabataslak maaşa gelen zammın 30'a bölünüp 14 ile çarpılması ile bulunur.

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Maaş Ve Ek Ders Haberleri