Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

Öğretmenler, Ocak Ayında Enflasyon Farkı Alacak mı?

MAAŞ VE EK DERS

Öğretmenler, 2022 yılı ocak ayında enflasyon farkı alacak mı?

6. dönem toplu sözleşme görüşmelerinde alınan karar gereği öğretmenleri de kapsayan tüm devlet memurların 2022 yılının ilk altı ayında %5, ikinci altı ayında %7 zam yapılacak. Altı aylık dönemlerde oluşacak enflasyon, zam miktarını aşarsa enflasyon farkı ödemesi de zamma eklenecek.

 2021 yılının temmuz ayında enflasyon %1,80, ağustos ayında ise %1,12 artmıştı. AA Finans'ın ekonomistlerle yaptığı ankette eylül ayı enflasyonunun %1,34 olması beklenmektedir. Dolayısıyla temmuz, ağustos ve eylül aylarında enflasyon kümülatif olarak yaklaşık %4,31 artmış olacak.

 Ekim, kasım ve aralık aylarında da temmuz, ağustos ve eylül aylarına benzer enflasyonlar çıkarsa %5'lik zammın üstüne yaklaşık %3 enflasyon farkı oluşacak ve öğretmenlerin maaşları %8 oranında artırılmıl olacak.

 Göreve yeni başlamış bir öğretmen enflasyon farkı oluşmaması durumunda(%5 zam ile) 5.338,86 TL maaş alacak, derece ve kademesi 1/4 olan öğretmenin maaşı ise 2022 yılı ocak ayında 6.155,69 TL olacak. 

 Yüzde 3'lük enflasyon farkı oluşursa göreve yeni başlamış öğretmen maaşı 5.491,39 TL, derece ve kademesi 1/4 olan öğretmenin maaşı ise 6.331,56 TL olacak. Öğretmenlerin 2022 yılı ocak-temmuz dönemi net maaşları eylül, ekim, kasım ve aralık aylarında oluşan enflsayonların TÜİK tarafından açıklanmasıyla birlikte kesinleşecek.

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.