Milli Eğitim Bakanı Özer'den Öğretmen Maaşı Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmenlerin maaşları ve ek ders ücretleri hakkında açıklamalarda bulundu.

 Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer, 2022 yılı MEB bütçesi toplantısına katıldı ve milletvekillerine sunum yaptı. Öğretmenlerin maaş ve ek ders ücretleri ile eğitim öğretim yılına hazırlık ödemesinden de bahsetti.

 Bakan Mahmut Özer, 2021 yılı temmuz itibariyla en düşük öğretmen maaşının 5 bin 97 lira olduğunu açıkladı. Özer, öğretmenlerin ek ders ücretlerinin 21,20 TL'ye çıktığını ve her yıl eylül ayında tüm öğretmenlere eğitim öğretime hazırlık ödeneği ödediklerini ve bu ödemenin 2021 yılı için bin 250 lira olduğunu aktardı.

 Bakan Özer, öğretmenlerin maaş, ek ders ve diğer ödemeleriyle ilgili başka bir açıklama veya yorumda bulunmadı. Bilindiği üzere eski Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, öğretmen maaşlarının bütçeye yük olduğunu ifade etmiş ve çok büyük tepki toplamıştı. 

 EDİTÖR NOTU: Milli Eğitim Bakanı her ne kadar öğretmen maaşı ve ek ders ücretleri hakkında açıklama yapsa da yaptığı açıklamadaki miktarlar %15 vergi dilimine göre hesaplanmıştır. Şu anda öğretmenlerin tamamına yakını %20 veya %27'lik vergi dilimi içerisinde olduğundan ödemelerin miktarları daha azdır.

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Maaş Ve Ek Ders Haberleri