Memurlara Verilecek Ek Zam %2 İla %5 Arasında Mı Olacak?

Memurlara verilecek ek zam ile ilgili önemli iddia...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ''Bizim memur maaşlarıyla ilgili imzaladığımız madde var. Enflasyon farkını toplu sözleşmelerde veriyoruz. Bu sene de enflasyon üzerinde artış vereceğiz.'' demişti.

Bakan Bilgin'in bu açıklamasından sonra memurlar arasında önemli bir beklenti oluşmuştu. Özellikle son 1 yılda alım gücü iyice düşen memurlar, asgari ücret kadar zam talep etmekteydi. Bakan Bilgin'in açıklaması ile beraber yüzde 30'dan yüzde 50'ye kadar birçok zam iddiası gündemi meşgul etmekteydi.

Ogretmenmeb.com olarak biz en düşük öğretmen maaşının 20 bin TL olması gerektiğini savunmuştuk.

Bu bilgilerin ışığında bugün Sabah Gazetesi'nde yer alan haber beklentileri alt üst etti diyebiliriz.

Sabah Gazetesi'nde yer alan haberde, memurlara verilecek refah payı ile ilgili olarak şu ifadeler kullanıldı:

''Memurlara yüzde 2 ila yüzde 5 arasında bir ek zam gündeme geldi.''

5 aylık enflasyon oranı yüzde 15 civarında. Tahmini olarak yüzde 3 olarak aralık ayı enflasyonunun açıklanması bekleniyor. Yani toplamda yüzde 18'lik bir enflasyon oranı çıkmış oluyor. Sabah Gazetesi'nin haberi eğer gerçekse memurlara 2023 Ocak ayında yüzde 20 ile yüzde 23 arasında bir zam yapılacak. Bu zam oranı da beklentilerin çok uzağında kalacak.

Ogretmenmeb.com olarak öğretmenler adına taleplerimiz şu şekildedir:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Maaş Ve Ek Ders Haberleri