Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

Memur maaşlarına enflasyon ek zammı oluştu

MAAŞ VE EK DERS

Eylül ayına ait enflasyon rakamlarının yüzde 1,25 olarak açıklanmasından sonra, milyonlarca memur maaşlarına enflasyon ek zammı oluştu. Peki memurlar ne kadar ek enflasyon zammı yapılacak ? Toplam oran ne kadar olacak ?

Memur maaşlarına enflasyon ek zammı oluştu

TÜİK bugün Eylül ayına ait enflasyon rakamlarını duyurdu. TÜİK tarafından açıklanan resmi rakamlara göre Eylül ayında gerçekleşen enflasyon oranı yüzde 1,25 olarak açıklandı. Bu şartlar altında daha şimdiden memurlar maaşlarına enflasyon ek zammı almayı hak etti. Peki memurlar ne kadar ek enflasyon zammı yapılacak ? Toplam oran ne kadar olacak ? 

Memurlar ne kadar ek enflasyon zammı yapılacak ?

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında gerçekleşen toplam enflasyon yüzde 4,23 oldu. Memurlar ise Temmuz zammı olarak yüzde 3 almıştı. Öte yandan sendikalar ile hükümet arasında yapılan anlaşmaya göre memurlar yüzde 3 + enflasyon farkı oranında zam almaya hak kazanmıştı. Buradan yola çıkarak daha şimdiden memurlar yüzde 1,23 enflasyon farkı almayı hak etmiş durumda

 Toplam oran ne kadar olacak ? 

Memurlara yapılacak toplam enflasyon zam oranı yılın sonunda netlik kazanacak.Ekim, Kasım ve Aralık aylarında oluşacak toplam enflasyon ile yüzde 1,23 toplanarak oluşacak rakam memur maaşlarına enflasyon ek zammı olarak verilecek.

ogretmenmeb.com/ozel haber

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.