Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

MEB'den ''DYK Yönetici Ek Ders Ücreti'' İle İlgili Resmi Yazı

MAAŞ VE EK DERS

MEB Personel Genel Müdürlüğü Tarafından Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) Yönetici Ek Ders Ücreti Ödemeleri İle İlgili Resmi Yazı Gönderildi. Yazının detayları Ogretmenmeb.com'da...

MEB Personel Genel Müdürlüğü, 26.10.2021 tarihli ve ''Ek Ders Ücreti'' konulu yazısında DYK kurslarında yönetici ek ders ücreti ödemeleri ile ilgili açıklama yaptı.

İlgili yazıda ''YÖNETİCİLERİN DİĞER EĞİTİM KURUMLARINDA DERS OKUTUP OKUTAMAYACAĞI İLE CUMARTESİ PAZAR GÜNLERİ HEM DERS HEM YÖNETİM GÖREVİ KARŞILIĞI EK DERS ÜCRETİ'' konusu açıklığa kavuşturuldu.

Ogretmenmeb.com olarak ilgili resmi yazıyı sizlerle paylaşıyoruz:

Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumlarında açılan destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında görev yaptıkları eğitim kurumunda cumartesi ve pazar günleri fiilen ders okutan yöneticilerden aynı günlerde yönetim görevini de yerine getirenlerin, her iki görev için öngörülen ek ders ücretinden birlikte yararlanıp yararlanamayacakları ile söz konusu yöneticilerin Bakanlığımıza bağlı diğer resmî eğitim kurumlarında açılan destekleme ve yetiştirme kursları ve/veya halk eğitimi merkezlerindeki kurslarda ders okutup okutamayacaklarına ilişkin ilgi yazı ve ekleri incelenmiştir.

Bilindiği gibi Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 5'inci maddesinde, örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli yöneticilerin haftada aylık karşılığında okutmakla yükümlü oldukları ders saati sayısı, 6'ncı maddesinde de haftada kaç saate kadar ek ders ücreti karşılığında ders okutabilecekleri belirlenmiştir.

Diğer taraftan aynı Kararın 8'inci maddesinin birinci fıkrasında, bahsi geçen kurslar kapsamında yöneticilerin okutabilecekleri ders saati sayısı belirlenmiş; aynı maddenin üçüncü fıkrasında ise; "Cumartesi ve pazar günleri, bu madde kapsamında belirtilen eğitim faaliyetlerinde görev yapan okul/kurum yöneticilerinden birine fiilen görev yaptıkları anılan günler için 2 saat ek ders ücreti ödenir. Yöneticilere, fiilen ders okuttukları süreler hariç olmak üzere yönetim görevine bağlı olarak bunun dışında bu madde kapsamında ayrıca ek ders ücreti ödenmez." hükmüne yer verilmiştir.

Öte yandan daha önce bir örneği de Genel Müdürlüğünüze gönderilen Bakanlığımızın 27.02.2007 tarihli ve 2007/19 sayılı Genelgesinin 2'nci maddesinde; "...Buna göre, ders bütünlüğü de dikkate alınarak örgün ve yaygın eğitim kurumları müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarına haftada 6 saat aylık karşılığı ders görevi verilecek, aylık karşılığı ders görevini dolduran yöneticilere 6 saate kadar da ek ders ücreti karşılığı ders görevi verilebilecektir. Görev yaptıkları kurumların özelliği nedeniyle derse girmeleri mümkün olmayan yöneticiler bu kapsam dışında değerlendirilecektir. Ayrıca, kadrolarının bulunduğu eğitim kurumunda yeterli ders sayısı olmaması gibi nedenlerle aylık karşılığı ders görevini dolduramayan yöneticiler, aylık karşılığı ders görevlerini doldurmaları amacıyla bir başka eğitim kurumunda görevlendirilmeyecektir..." açıklamasına yer verilmiştir.

Bu çerçevede Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumlarında açılan destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında yönetici olarak görev yaptıkları eğitim kurumunda cumartesi ve pazar günlerinde fiilen ders okutan yöneticilerden aynı günlerde yönetim görevini de yerine getiren en fazla bir yöneticinin, hem yönetim görevi karşılığında öngörülen ek ders ücretinden hem de fiilen okuttuğu dersler için öngörülen ek ders ücretinden birlikte yararlandırılmasının mümkün bulunduğu; söz konusu yöneticilerin Bakanlığımıza bağlı diğer resmî eğitim kurumlarında açılan destekleme ve yetiştirme kurslarında ders okutmalarının ise mümkün bulunmadığı değerlendirilmektedir.

Bilgilerinize arz ederim.

Fehmi Rasim ÇELİK

 Genel Müdür 

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

Yorumlar (2)

Ögretmen 3 Yıl Önce

6 saati geçmemek koşuluyla tabiki.

İsmail 2 Yıl Önce

Kanun koyucu, Yönetim görevine 2 saat verilir diyor. Bu 2 saatin karşılığında yapılan işler.kurs başvuru işlemlerini saymayalim. Hergün duyuruya çıkarsın, velit mesa atarsınız, öğrencileri toplarsiniz Dyk nin gerekli olduğunu anlatırsın. En az 10 Öğrenci yi buldun öğretmeni ikna edersin. Kurs modulde işlemler saatlerce sürer onay alırsın bunların önemini geçecek sin. Cumartesi pazar günü nöbet gelirsin. Öğretmen ve öğrenciden yarım saat önce gelir kurumu hazirhale getirirsen. Gelemeyen öğretmene çözüm bulursun. O gun 10 saatte ders tapilsa Herkes dağılır sen yarım saat sonra ancak okulu kapatirsin. Al sana iki saat ek ders.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.