Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

MEB, 2022-2023 Öğretmenlerin Eğitim Öğretime Hazırlık Ödeneği Artacak Mı?

MAAŞ VE EK DERS

Öğretmenlerin eğitim öğretime hazırlık ödeneklerinin artırılacağı iddia ediliyor. Ödenek ne zaman yatacak, ne kadar yükseltilecek?

 Milli Eğitim Bakanlığı ve diğer özel kurumlarda görev yapan öğretmenlere bilindiği üzere her yıl eylül ayında eğitim öğretime hazırlık ödeneği ödenmektedir. Ödenek miktarı toplu sözleşmelere göre belirlenmekte olup sadece binde 8 oranında damga vergisi kesintisi yapılarak öğretmenlere ödenmektedir.

 Eğitim öğretime hazırlık ödeneği, bilindiği üzere maaş, ek ders, sınav görevli ücretleri gibi memur maaşlarına gelen zam ile değil miktarsal olarak artırılmaktadır. Özellikle 5. ve 6. dönem toplu sözleşme sonrasında öğretmenlere ödenen bu ödenek neredeyse sembolik hale gelmiştir.

 Örneğin, bir kaç yıl önce bu ödenek bir öğretmen maaşının %30-40'ına, daha önceki yıllarda da %50-60'ına tekabül ederken son dönemlerdeki toplu sözleşmeler ile bir öğretmen maaşının %10-12'sine kadar gerilemiştir.

 Öğretmenlerin eğitim öğretime hazırlık ödeneği maaş artışı gibi artırılsaydı şu anda yaklaşık 5-6 bin lira arasında olacaktı. Yapılacağı iddia edilen iyileştirme %100 olsa bile bu oran bile öğretmenlerin hak kayıplarını yerine koymaya yetmeyecektir.

 5. Dönem Toplu Sözleşme(Eğitim Öğretime Hazırlık Ödeneği)

 2020: 1210 TL

 2021: 1250 TL

6. Dönem Toplu Sözleşme(Eğitim Öğretime Hazırlık Ödeneği)

 2022: 1315 TL

 2023: 1400 TL

 Görüldüğü üzere yapılan artışlarla birlikte bu ödeme her geçen yıl enflasyona ezilmiştir.

 Öğretmenler, eğitim öğretime hazırlık ödeneğinin her yıl eylül ayında ve 1 maaş olarak ödenmesini talep etmektedir.

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

 

Yorumlar (1)

Levent 2 Yıl Önce

Eğitim ödeneğinin asıl çıkış sebebi takım elbise parasıdır. Sadece öğretmenlere verebilmek için adı kırtasiye yardımı oldu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.