Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

Maliye Bakanlığı Maaş Zammını %27,91 Olarak Açıkladı

MAAŞ VE EK DERS

Hazine ve Maliye Bakanlığı 6 Ocak 2022 tarihli genelgesinde uygulanacak zam oranını %27,91 olarak açıkladı. %2,5 oranındaki ek zam maaşlara yetişmeyecek mi?

 Hazine ve Maliye Bakanlığı 6 Ocak 2022 tarihli ve Mali ve Sosyal Haklar konulu genelgeyi bakan Nureddin Nebati imzasıyla yayımandı. Genelgenin 1. maddesinin (f) bendinde 2022 ocak-temmuz döneminde uygulanacak zammın %27,91 olduğu belirtildi.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde memur ve memur emeklisine %30,50 oranında zam yapılacağını açıklamıştı. Açıklamanın ardından Ak Parti harekete geçmiş ve 6. dönem toplu sözleşmede 2022 yılı ilk altı ayı için uzlaşılan %5'lik zammın %2,5 puan ilave edilerek %7,5 oranına çıkarılması için kanun teklifi vermişti. 

 Maliye Bakanlığı'nın genelgesine göre %2,5 oranındaki zammın ocak maaşlarına yansıması vakit darlığından dolayı zor görünmektedir. Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıkladığı %27,91 oranına %2,5 ilave zam ilave edildiğinde herhangi bir son dakika değişikliği olmazsa öğretmen maaş ve ek ders ücretlerine yapılacak zam da %30,41 olacaktır.

 İlave %2,5 oranındaki zam 2022 yılı ocak ayı maaşlarına yetişmese de şubat ayından itibaren farklar hesaplanarak ödemesi yapılacaktır. 2 milyona yakın öğretmen ve öğretmen emeklisi 2022 yılı ocak ayı zamlı maaş bordrolarını merakla bekliyor.

 

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.