İş Bırakma Katılan Öğretmenlerin Ek Ders Ücretleri Kesilecek

1 ve 2 Kasım'da Öğretmenlik Meslek Kanunu başta olmak üzere bir dizi istek için derse girmeyecek öğretmenlere ek ders ücreti ödenmeyecek.

 Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer; O eyleme katılan öğretmenlerin ders ücretlerinin kesileceğini, velilerle temas kurup öğrencinin okula gelmesini engelleyen öğretmenler hakkında da yasal işlem başlatılacağını belirtti.

 1 Kasım'da Eğitim Bir Sen'in ilk derse girmeme kararı ile 2 Kasım'da Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Hürriyetçi Eğitim Sen sendikalarının da aralarında bulunduğu 10'u aşkın eğitim sendikası da iş bırakma kararı almıştı.

 Bu kapsamda 1 Kasım'da(bugün) derse girmeyen EBS üyelerinin 1 saat, yarın(2 Kasım) derse girmeyecek ve okulda bulunmayacak öğretmenlerin ek ders, varsa nöbet ve kurs ücretleri de ödenmeyecek. 

 İş bırakma eylemi yasal olduğundan bu sebeple öğretmenlere soruşturma açılmayacağı, açılsa bile herhangi bir yaptırımı olmayacağı değerlendiriliyor.

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Maaş Ve Ek Ders Haberleri