Haftada Birden Fazla Nöbet Görevi Veriliyor Fakat Ücreti Ödenmiyor

Öğretmenlere haftada birden fazla nöbet görevi verilmesine rağmen neden ücreti ödenmiyor? MEB bu konuda adaleti sağlamalıdır...

Güncel yönetmeliklere göre ücretli öğretmenlere nöbet görevi verilememektedir. Bu sebeple de İstanbul gibi ücretli öğretmenin çok olduğu illerdeki okullarda, kadrolu öğretmenlere haftada birden fazla nöbet görevi düşmektedir.

Fakat burada öğretmenlerin ek ders ücreti eksik yatırılmaktadır. Sebebi ise haftada birden fazla nöbet tutulması durumunda ek ders ücreti olarak karşılığı ödenemiyor olmasıdır.

Mevcut yönetmeliğe göre öğretmenler, tuttukları nöbet karşılığında haftada en fazla 3 saat ek ders ücreti alabilmektedirler.

Yani bir öğretmen haftada 1 gün de nöbet tutsa 3 gün de nöbet tutsa aynı ücreti almaktadır. Bu da öğretmenlerin hakkının yenmesine sebep olmaktadır. Ve bu konu toplu sözleşme görüşmelerine gündem dahi olmamıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ek ders ücreti ödemeleri konusunda yönetmelik değişikliğine gidilmelidir.

Haftada bir gün nöbet tutan öğretmene ödenen ek ders ücreti ile 2-3 gün nöbet tutan öğretmene ödenen ek ders ücreti aynı olmamalıdır.

Haftada 2 gün nöbet tutan öğretmene 6 saat ek ders ücreti ödemesi yapılmalıdır.

Ayrıca kadrolu öğretmenlerin nöbet görevi yoğunluğunu azaltmak için ücretli öğretmenlere de nöbet görevi verilmesi sağlanmalı ve yine ücretli öğretmenlere de nöbet görevi karşılığında ek ders ücreti ödemesi yapılmalıdır.

MEB yönetmelikte yapacağı iki değişiklikle öğretmenlerin nöbet görevi konusundaki maddi kayıplarını giderebilir ve iş yoğunluğunu azaltabilir.

Ogretmenmeb.com olarak konuyu gündeme getirmeye devam edeceğiz...

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberleri