Gelecek Haftadan İtibaren Öğretmenlerin 14 Günlük Maaş Farkı Ödenecek

Öğretmenlerin 2022 yılı Temmuz ayı 14 günlük maaş farkları gelecek haftadan itibaren ödenmeye başlayacak.

 Temmuz'da yapılan %41,69'luk maaş artışı ve Kurban Bayramı sebebiyle öğretmenler de dahil memur ve memur emeklilerinin maaşları 8 Temmuz 2022(Arefe Günü) ödenmişti. Şimdi ise gözler 14 günlük maaş farkında...

 Bilindiği üzere ocak ve temmuz aylarında memur ve memur emeklilerinin maaşları toplu sözleşmeye göre artmaktadır. Artışlar ilgili ayın 1'inden itibaren olduğundan 1-14 Temmuz 2022 tarihleri arasını kapsayan döneme ilişkin öğretmenlere de 14 günlük maaş farkı ödemesi yapılacaktır.

 Öğretmenlerin maaş farkı, unvan(sözleşmeli-öğretmen-uzman öğretmen-başöğretmen) ve kıdem yılına göre değişmekte olup ortalama bin 550 lira maaş farkı ödemesi 18 Temmuz 2022 tarihinden itibaren ödenmeye başlanacaktır. Bazı il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri ise maaş farkını maaş ile birlikte ödemiştir.

 Mevzuata göre maaş farklarının temmuz ayı bitmeden ödenmesi gerekiyor. Dolayısıyla öğretmenlerin 2022 yılı Temmuz ayı 14 günlük maaş farkları en geç 31 Temmuz 2022 tarihine kadar ödenmiş olacaktır.

 Maaş farkı kabaca maaşa gelen zammın 30'da 14'üne eşit olacaktır.

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Maaş Ve Ek Ders Haberleri