Erdoğan'ın Açıkladığı Ek Zam Sonrası 2022 Yılı Öğretmen Maaşları

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrasında kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerin 2022 yılı ocak-temmuz dönemi net maaşları kesinlik kazandı.

  Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) tarafından açıklanan 2021 yılı aralık ayı enflasyonunun ardından enflasyon farkı da kesinleştiği için öğretmenlerin 2022 yılı ocak ayı zamlı maaşlarının belli olduğu yönünde haber yapmıştık.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında 6. dönem toplu sözleşme gereği 2022 yılının ilk altı ayında memur ve memur emeklilerine verilecek %5 ve enflasyon farkı zammı %7,5 ve enflasyon farkı şeklinde güncellenmiştir.

 Mevcut durumda enflasyon farkı ile %27,46 olan zamma %2,5 oranında bir ekleme yapılarak %29,96 oranına yükseltilmiştir. Erdoğan'ın %28'lik zammı yuvarlak olarak söylediği ve %2,5'lik zam sonrasında ortaya çıkan %30,5'lik zammı da yuvarlak olarak açıkladığı kanaatindeyiz. Dolayısıyla öğretmenlerin maaş ve ek ders ücretlerine yapılacak yeni zam, aksi bir karar alınmadıkça %29,96 olarak gerçekleşmiştir.

  %2,5 ORANINDAKİ EK ZAM DAHİL 2022 YILI OCAK-TEMMUZ DÖNEMİ ÖĞRETMENLERİN ZAMLI NET MAAŞLARI


*Hesaplamalar 2022 yılı ocak-temmuz dönemi için geçerlidir.*Hesaplamalarda aile yardımı, İLKSAN kesintisi, BES kesintisi, çocuk yardımı, toplu sözleşme ikramiyesi yoktur.

*Hesaplamalara 14 günlük maaş farkı eklenmemiştir.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı %30,5'lik zam uygulanırsa %0,54 oranında yeni bir artış olması söz konusu olacaktır. 

 Bizi Twitter'dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Maaş Ve Ek Ders Haberleri