Ek Zam TBMM'den geçiyor

Milyonlarca memura verilecek olan yüzde 2,5 ek zam çalışmaları TBMM'de tamamlanıyor ve Ocak maaşlarına yetişmeyen yüzde 2,5 ek zammın Şubat ayı maaşlarına yansıması bekleniyor.

Son aylarda yaşanan ekonomik gelişmeler ve artan enflasyon sonrasında milyonlarca memur için Ocak ayında alacak oldukları tüm zam oranına ek olarak yüzde 2,5 ek zam yapılması kararı alınmıştı. Böylelikle memurların Ocak ayı maaş zammı yüzde 30,5 olarak gerçekleşti 

Ek Zam TBMM'den geçiyor

Ancak yüzde 2,5 ek zam için TBMM'den gerekli yasanın çıkarılması çalışmaları başlamış olsada 15 ocak tarihine yetişmesi milyonlarca memur yüzde 2,5 ek zammı alamadı. ÖTe yandan memurların yüzde 2,5 ek zam için yasal düzenlemeler TBMM genel kurulunda görüşülürken, gerekli yasanın 18 Ocak Salı günü meclisten geçmesi ve Memurların Şubat ayı maaşlarına yetişmesi bekleniyor.

Düzenlemeyle, kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerinde 1 Ocak-30 Haziran 2022 dönemi için uygulanacak artış oranı yüzde 5'ten yüzde 7,5'e yükseltilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Maaş Ve Ek Ders Haberleri