Ek Ders Ücreti Hesaplamalarındaki Hatalar Ödemelerin Gecikmesine Sebep Oldu

Yüz yüze eğitime 6 Eylül'de geçildi. Bazı sınıflar yüz yüze eğitime kesintisiz devam ederken bazı sınıflar karantinaya alındı. Uzaktan eğitime geçilen sınıflarda canlı dersler devam etti. Fakat öğretmenlerin ek ders ücreti hesaplamalarındaki hatalar ödemelerin gecikmesine sebep oldu.

2020-2021 eğitim-öğretim yılı hibrit eğitim şeklinde geçmiş, bazen uzaktan eğitim bazen yüz yüze eğitim yapılmıştı. Çok tartışılan konulardan biri de öğretmenlerin ek ders ücreti ödemeleri olmuştu.

Birçok ilde ek ders ücreti ödemelerinde uygulama farklılıkları yaşanmış ve bu durum öğretmenlerin tepki göstermesine sebep olmuştu.

Benzer durum 2021-2022 eğitim-öğretim döneminde de yaşanıyor.

Yüz yüze eğitime kesintisiz devam eden sınıflarla ilgili herhangi bir karışıklık bulunmuyor. Fakat Türkiye genelinde karantinaya giren, karantina sürecinde uzaktan eğitim yapılan ve tekrar karantinadan çıkan birçok sınıf bulunuyor.

Ayrıca öğretmenlerden de pozitif olması sebebiyle yüz yüze eğitime devam edecemeyen, rapor alan öğretmenlerimiz bulunuyor.

Bu durum ek ders ücreti ödemelerinde hatalar yapılmasına neden oluyor.

Milli Eğitim Bakanlığı da geçtiğimiz günlerde gönderdiği yazıda uzaktan eğitime geçilen sınıflarda ek ders ücretlerinin tam ödenmesi gerektiğini belirtmişti.

Ekim ayının 9'una gelinmesine rağmen birçok ilçede ek ders ücreti hesaplamalarındaki hatalar sebebiyle ödemelerin yapılmadığı bilgisi Ogretmenmeb.com'a ulaşmaktadır.

Düzeltme işlemlerinin yetişmemesi sebebiyle birçok ilçede ek ders ücreti ödemeleri önümüzdeki haftaya kaldı.

Ogretmenmeb.com olarak ek ders ücreti ödemelerinin geciktirilmemesi konusunda daha hassas davranılması gerektiğini düşünüyoruz.

Öğretmenlerin ek ders ücretleri her ayın ilk günlerinde öğretmenlerin hesabına yatırılmalıdır.

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Maaş Ve Ek Ders Haberleri