Eğitime Hazırlık Ödeneği Artırılacak Mı?

Öğretmenlerin 2023 eğitim hazırlık ödeneğine zam yapılacak mı?

Öğretmenlerin 2023 eğitime hazırlık ödeneği ne kadar olacak?

Daha önce 6. dönem toplu sözleşmesinde imza altına alınan anlaşmaya göre 2022-2023 yılı eğitim öğretim yılında hazırlık ödeneği, ciddi enflasyon oranlarına rağmen 1325 TL olarak ödendi. Eğitime hazırlık ödeneği, kırtasiye ücreti adı altında öğretmenlere her eğitim öğretim yılı başında yatmakta.

Eğitime hazırlık ödeneği 2022 yılında 1325 TL olarak hesaplara yatırılmıştı. Bu miktar 2023 yılında 1400 TL olarak hesaplara yatırılacak.

Eğitime hazırlık ödeneğine büyük zam bekleniyor. 1 Ağustos tarihi itibariyle 7. dönem toplu sözleşme görüşmeleri başlayacak. Orada masada olacak ve önem arz eden konular içerisinde eğitime hazırlık ödeneğinin arttırılması da olacak. Şuanki alım gücünü hesaba kattığımızda yüzde 200'e yakın bir zammın gelmesi bekleniyor.

Yetkili sendika Eğitim Bir Sen ile hükümet masada oturacak. Yapılacak görüşmelerin ardından yeni dönemde eğitime hazırlık ödeneğinin ne kadar olacağı belli olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Maaş Ve Ek Ders Haberleri