30 Ekim Cumartesi DYK, İYEP, Destek Eğitimi, Egzersiz ve Evde Eğitim Yapılmayacak

Cumhuriyet Bayramı sebebiyle 30.10.2021 Cumartesi Günü MEB'de herhangi bir kurs/ders işlenmeyecek, ek ders ücreti ödenmeyecek!

 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle okullar 28 Ekim 2021 Perşembe günü 13.00'dan itibaren 29 Ekim'i de kapsayan 1,5 günlük tatil yapacak. 29 Ekim Cuma günü okul/kurum müdürlüklerinin belirlediği programa göre Cumhuriyet Bayramı kutlamaları okullarda yapılacak fakat ders olmayacak. 28 Ekim ve 29 Ekim günlerinde öğretmenlerin ders, ek ders, DYK, İYEP, egzersiz, nöbet ücretlerinden hangilerinin ödenip ödenmeyeceğiyle ilgili sitemizde haber yapmıştık. İlgili haber için tıklayınız.

 28 ve 29 Ekim'den sonra 30 Ekim 2021 Cumartesi Günü kursların yapılıp yapılmayacağı ve ek ders ücretlerinin ödenip ödenmeyeceği merak konusu oldu. 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanununun 2. maddesi gereği 30 Ekim'de Destekleme ve Yetiştirme Kursları(DYK), İlkokullarda Yetiştirme Programı(İYEP), destek eğitim odası, evde eğitim, çeşitli egzersizler, okuma-yazma vb. kurslar yapılmayacak.

 2429 sayılı kanunun ilgili maddesinde ''Bu kapsamda belirtilen Ulusal Bayram ve genel tatil günleri; Cuma günü akşamı sona erdiğinde müteakip Cumartesi gününün tamamı tatil yapılır.'' hükmünden dolayı 29 Ekim 2021 Cuma günü 24.00'da sona eren Cumhuriyet Bayramı tatilinin müteakip günü 30 Ekim 2021 Cumartesi günü olduğundan MEB'e bağlı resmi ve özel okullarda ders, kurs, egzersiz vb. hiç bir faaliyet yapılamaz.

 Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı'nın görüş yazısında 28 Ekim öğleden sonra ve 29 Ekim günlerine denk gelen DYK, İYEP, egzersiz, okuma-yazma için ek ders ücreti ödemesi yapılmazken, evde eğitim ve destek eğitim odası için ek ders ödemesinin yapılacağı belirtilmiştir. İlgili görüş yazısına göre 30 Ekim Cumartesi gününe denk gelen evde eğitim ve destek eğitim odası ek ders ücretlerinin yapılabileceği değerlendirilirken konu muğlak bir şekilde çözüm beklemektedir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu konuda yeni bir görüş yazısını illere göndermesi elzem hale gelmiştir.

 30 EKİM CUMARTESİ GÜNÜ DYK, İYEP VE DİĞER KURSLAR YAPILABİLİR Mİ, EK DERS ÜCRETİ ÖDENİR Mİ?

Yukarıda da belirtildiği gibi bu günde ders, kurs yapılamaz. Ek ders ücreti tahakkuk ettirilmez. Öğretmenler ve okul yönetimi bu günde ders, kurs yapar veya yaptırırsa ek ders ücretini ödese de ödemese de yasal olarak kanuna aykırı faaliyet gösterdikleri için suç işlemiş olur. Bu zamana denk gelen kurslar okul/kurum müdürlükleri veya il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin uygun görüş veya izni alınarak başka bir  zamanda telafi edilirse öğretmenlere ek ders ücreti ödemesi yapılabilir.

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

Yorum Yap
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Maaş Ve Ek Ders Haberleri