2022 Ocak Ayında Öğretmenlerin Net Ek Ders Ücretleri Ne Kadar Olacak?

2022 yılının ocak ayı itibariyla MEB'de görev yapan kadrolu, sözleşmeli ve ücretli öğretmenlerin net ek ders ücretleri ne kadar olacak? İşte zamlı ek ders ücretleri...

 Milli Eğitim Bakanlığı'nda görev yapan kadrolu, sözleşmeli ve ücretli öğretmenlerin 2022 yılı ocak ayı net ek ders ücretleri merak ediliyor. Öğretmenlerin zamlı ek ders ücretleri 2021 yılı aralık ayı enflasyon verilerinin TÜİK tarafından açıklanmasıyla kesinlik kazanacak.

  Artan enflasyon rakamlarıyla birlikte 2021 yılının son 6 ayında oluşacak enflasyon farkının %9 civarında olması beklenirken geçtiğimiz ağustos ayında yetkili sendika Memur-Sen ve Kamu İşveren Heyeti ile yapılan uzlaşıya göre 2022 yılının ilk altı ayında maaşlar gibi ek ders ücretleri de %5 ve enflasyon farkı eklenerek zamlanacak. Dolayısıyla 2022 yılında öğretmenlerin ek ders ücretleri yaklaşık olarak %14 oranında artmış olacak.

 2021 yılının temmuz-aralık döneminde %15 vergi dilimine göre kadrolu öğretmenlerin net ek ders ücreti 21,20 lira, sözleşmeli öğretmenlerin net ek ders ücreti SGK kesintisi sebebiyle 18,21 lira ve ücretli öğretmenlerin net ek ders ücretleri de 21,46 lira olarak belirlenmişti. Vergi kesinti oranı %15'ten %20'ye veya daha yüksek seviyelere çıktıkça, brüt ek ders ücretinden kesilen vergi arttığı için net ödeme daha da azalabilmektedir.

 2022 yılının ocak ayında vergi dilimi sıfırlanacağı için öğretmenlere %15'lik vergi dilimi üzerinden ek ders ödemeleri yapılacaktır. Buna göre yaklaşık %14'lük zam kabul edildiğinde kadrolu öğretmenlerin ek ders ücreti 24,16 liraya, sözleşmeli öğretmenlerin ek ders ücreti 20,75 liraya ve ücretli öğretmenlerin ek ders ücreti 24,26 liraya çıkmış olacak.

  Yukarıda yazan veriler gündüz ek ders ücreti kapsamında olup gece ek ders ücreti yaklaşık %7 fazladır. Destek eğitim odasında görev alan öğretmenlere ve özel eğitim öğretmenlerine %25 artırımlı ek ders ücreti ödenmektedir. Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında(DYK) görev yapan öğretmen ve okul yöneticilerine %100 artırımlı ek ders ücreti ödenmektedir. 

  Yüz binlerce öğretmen, Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) tarafından açıklanacak enflasyon verileriyle hem maaş hem de ek ders ücretlerine gelecek zammın kesinleşmesini bekliyor. Rakamlar kesinleştiğinde 2022-2023 eğitim öğretim yılında öğretmenlere ödenecek ek ders ücretleri de belli olmuş olacak. ''2022 ek ders ücreti ne kadar?'' sorusunun cevabını da Öğretmen MEB'de bulabileceksiniz.

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Maaş Ve Ek Ders Haberleri