Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

2021 Yılı MEB Sınav Görevlileri Ücret Tablosu

MAAŞ VE EK DERS

Öğretmenlerin sınav görevi ve görev unvanı ile statülerine göre sınav görevli ücretlerine ulaşmak için tıklayınız.

 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan merkezi sınavlarda görevli öğretmenlere MEB tarafından sınav görevlisi ücretleri ödenmektedir. Bu ödemeler genellikle öğretmenlerin ek ders ücretleriyle birlikte ödense de il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine göre ödeme zamanında çeşitli farklar olabilir.

 Adaylık Kaldırma Sınavı, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı, AÖK, AÖL ve LGS gibi sınavlar Milli Eğitim Bakanlığı'nın merkezi sınavları arasında yer alan bazı sınavlardır. Bu sınavlarda görevli bina sınav sorumlusu, bina sınav komisyon başkanı, bina sınav komisyon üyesi, salon başkanı, cezaevi salon başkanı, gözetmen, cezaevi gözetmen, yedek gözetmen, yardımcı engelli gözetmen, e-sınav uygulama izleme sorumlusu, e-sınav salon başkanı ve e-sınav gözetmen olarak görevlendirilenlere ücret ödemesi yapılmaktadır.

 MEB sınavlarındaki ücretler her altı aylık dönemde maaş zammı kadar artmakta ve görevli unvanlarında brüt ücretler aynı olmaktadır. Öğretmenlere ödenen net ücretler ise vergi dilimi ve kadrolu/sözleşmeli unvanlarına göre değişiklik göstermektedir.

 Aşağıdaki tabloda 2021 yılı temmuz zammından sonra 2022 yılı ocak ayına kadar geçerli olacak MEB sınav görevli ücretleri sözleşmeli ve kadrolu öğretmenler için ayrı ayrı ve vergi kesintisine göre düzenlenmiştir.

*Öğretmenlerin %35 ve %40'lık vergi dilimlerine girmeleri mümkün olmadığı için hesaplama yapılmamıştır.

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.