Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında Ücretli Öğretmenlerin Maaşı Ne Kadar Olacak?

MAAŞ VE EK DERS

Yeni eğitim öğretim yılında ücretli öğretmenler ne kadar maaş alacak, bu öğretmenlerin maaşlarına zam yapılacak mı?

 Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), yurt genelinde çeşitli branşlardaki öğretmen eksiğini gidermek için geçici süreliğine ek ders ücreti karşılığında ücretli öğretmen görevlendirmesi gerçekleştiriyor. Bu görevlendirmeler belirli süreliğine yapılıyor.

 Ücretli öğretmenler girdikleri ders saati tutarında ödeme alıyor. Bu öğretmenlere nöbet vb. görevler verilemiyor. Bu öğretmenler sadece fiilen girdikleri dersler için ödeme aldığından resmi tatillerde ödeme alamıyor.

 Esas sorumuza gelelim: Ücretli öğretmenler 2021-2022 eğitim öğretim yılında aylık ne kadar maaş alırlar? Bu sorunun cevaplanabilmesi için ilgili ücretli öğretmenin haftalık girdiği ders sayısı bilinmelidir. Haftalık ders saatinden sonra ilgili ay için hesaplama yapılarak aylık girilen ders sayısı ek ders ücreti ile çarpılarak ödeme yapılır. Ücretli öğretmenlerin maaş ödemeleri il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine göre değişiklik göstermektedir. Bazı müdürlükler her ayın 15’inde, bazıları ise ilgili ayın ilk haftasında ödeme yapmaktadırlar.

 2021 yılında ücretli öğretmenlere 1 ders için ödenen net ücret 21,46 TL’dir. Ücretli öğretmenlerden eşi çalışmayanlara prim gününe göre değişse de ortalama 53,67 TL eş yardımı ve yine prim gününe göre değişse de 4 TL çocuk yardımı ödemesi yapılır. Ücretli öğretmenlere girdikleri her 7 ders için 1 gün sigorta yapılır.

 6. dönem toplu sözleşme görüşmesi sonrasında 2022 yılı ocak ayında ek ders ücretlerine de %5 zam ve oluşursa enflasyon farkı zammı yapılacak. Enflasyon farkı hesaplanmaksızın ücretli öğretmenlerin 2022 yılı ocak ayından haziran ayına kadar olan ek ders ücretleri net 22,53 TL, temmuz ayından 2022 yılı sonuna kadar ise %7 zam ile net 24,11 TL olacaktır.

 Örnek verecek olursak, aylık 100 saat derse giren bekar bir ücretli öğretmenin aylık maaşı;

2021 yılının son altı ayında 2.089,25 TL 2022 yılının ilk altı ayında 2.180,30 TL
2022 yılının son altı ayında 2.314,13 TL olacaktır.

*Yapılan tüm hesaplamalarda gelir vergisi kesinti oranı %15 olarak hesaplanmıştır.

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.