Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

Öğretmenlere İlave Maaş Promosyonu Ödenecek

KAMU HABER

Maaş promosyon anlaşmaları yeniden yapılacak, öğretmenlere ilave promosyon ödemesi olacak.

 Kamu Denetçiliği Kurumu(KDK)'na yüksek enflasyon sebebiyle maaş promosyon anlaşmalarının tekrar yapılmasının sağlanması için başvuruda bulunuldu. KDK, konuyla ilgili inceleme başlattı ve gerekli kurumlarla temas kurmaya başladı.

 Geçtiğimiz günlerde de Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinde maaş promosyonu hakkında rahatsızlığı iletti ve tekrar anlaşma yapılması için istekte bulundu.

 Enflasyon artarak devam ettiği için il/ilçe milli eğitim müdürlükleri ile daha önceki tarihlerde maaş promosyonu yapmış bankalar yeni bir anlaşma yapılması için il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine başvurmaya başladı. Bazı illerde bankalar ve il/ilçe MEM'lerin masaya tekrar oturduğu ve ilave ödeme için pazarlık halinde oldukları bilgisine ulaşıldı.

 Öte yandan milli eğitim müdürlüklerinin promosyon anlaşmalarına bundan sonra dikkat etmesi, öğretmenlerin hakkını ezdirmemesi ve yüksek enflasyona karşı ya ilave bir madde ile korunma sağlanması ya da anlaşma süresinin kısa tutulup 1 veya 2 yıl olacak şekilde belirlenmesi oldukça önemlidir.

 Mevcut anlaşmaya ek ilave bir anlaşma yapmak istemeyen bankalar için de mevcut sözleşmenin feshedilmesi ve ilerleyen yıllarda yapılacak maaş promosyon ihalesine ilgili bankanın katılmasının engelleneceği tahmin ediliyor.

 2022 yılı Ağustos ayı itibariyla 3 yıllık ve tek seferde ödenecek maaş promosyonlarının asgari 15-16 bin lira civarında olması bekleniyor.

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.