Öğretmen, Hizmetli, Bekçi, Polis, İmam ve Hemşirelerin Gerçek Maaşları!

Öğretmenler dahil bazı meslek gruplarının 2022 yılı Temmuz-Aralık dönemi net maaşları ne kadar? İşte detaylar...

 TÜİK'in Haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından kamu personeline ve emeklilerine Temmuz'da yansıyacak enflasyon farkı oranı %41,69 olarak belirlendi. Bir çok kamu kurumunda maaş bordroları da bu orana göre yapıldı ve 8 Temmuz 2022 Cuma Günü(Kurban Bayramı Arefesi) maaşların ödemesi yapılacak.

 Enflasyon farkının kesinleşmesiyle birlikte her zam döneminde olduğu gibi nedeninin ne olduğu bilinmez bir şekilde bazı televizyon ve haber kanalları ile çeşitli haber sitelerinde kamu personelinin maaş hesaplaması yapılırken öğretmenlerin 1. dereceden bazı diğer memurların ise 8. dereceden, 5. dereceden veya başka derecelerden maaşlarının hesaplanması, öğretmenlerin maaşında uzmanlık farkı, aile yardımı, çocuk yardımı gibi ödemelerin hesaplanırken diğer kamu personellerinde bu hesabın yapılmaması ile yapılan maaş karşılaştırmalarının öğretmen maaşlarının düşük olduğunu gölgelemek amacıyla veya kasıtlı bir şekilde yapıldığı kanaati oluşmaktadır.

 Oysa, kamu personelinin %41,69 oranındaki artıştan kaynaklı karşılaştırmalı maaş tablosu hazırlanacaksa aynı derecede ve kademede, sendikalı veya sendikasız aynı durumda, aile ve çocuk yardımı hususunda aynı konumda, kısaca aynı şartlardaki personelin karşılaştırılmasının yapılmasının daha doğru ve etik olacağı değerlendirilmektedir.

 Aşağıda yer alan tabloda lisans mezunu, aynı derece ve kademede yer alan, sendikası olmayan, Bireysel Emeklilik(BES) kesintisi bulunmayan,İLKSAN üyesi olmayan, aile ve çocuk yardımı ödemesi almayan, kısaca tüm şartları aynı olan kamu personelinin karşılaştırmalı maaş tablosu(tamamı %15 vergi dilimine göre) yer almaktadır.

UNVANHizmet YılıDerece/KademeTemmuz Net Maaş
Hizmetli38/18.006,21 TL 
İmam-Hatip38/19.449,75 TL
Öğretmen38/19.623,76 TL
Çarşı ve Mahalle Bekçisi38/110.444,57 TL
Hemşire38/110.628,87 TL
Polis Memuru38/112.530,26 TL

Tabloda da görüldüğü gibi kamu personelinin gerçek maaşları ile bazı televizyon kanalları, görsel ve yazılı basındaki gerçek dışı maaş haberlerinin hangi maksatla yapıldığının yorumunu okuyucularımıza bırakıyoruz.

*Amaç, doğru ve adil bir karşılaştırma yapmak olup, meslekleri ve aldıkları aylıkları kıyaslamak değildir.

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

Yorum Yap
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamu Haber Haberleri