Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

Numan Kurtulmuş'tan 3600 Ek Gösterge, EYT ve Asgari Ücret Açıklaması

KAMU HABER

Ak Parti kanadından 3600 ek gösterge, Emeklilikte Yaşa Takılanlar(EYT) ve asgari ücretle ilgili açıklamalar...

 Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) genel başkanvekili Numan Kurtulmuş, milyonların merakla beklediği asgari ücret, 3600 ek gösterge ve kamuoyunda EYT'liler olarak bilinen emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

 Asgari ücretle çalışanlar yaklaşık 9,5 milyon, 3600 ek gösterge sözü verilen dört meslek grubu yaklaşık 2,1 milyın ve EYT'liler yaklaşık 6,3 milyon olmak üzere yaklaşık 18 milyon vatandaşı doğrudan ilgilendiren açıklamada önceliğin 3600 ek gösterge olduğu belirtildi.

 Kurtulmuş, asgari ücrete enflasyon üzerinde bir zam geleceğini, bütçe kısıtları içinde önceliğin 3600 ek gösterge olduğunu açıkladı. Böylece asgari ücrete %30 civarında zam gelmesi beklenirken 3600 ek gösterge çalışmalarının da devam ettiği anlaşıldı. EYT'liler için daha önce Ak Parti kanadından gündemde yok açıklaması gelmişti. Kurtulmuş'un açıklamalarından sonra EYT'lilerle ilgili yakın bir zamanda çalışma yapılmayacağı anlaşılmaktadır. 

 Öte yandan geçtiğimiz günlerde MHP lideri Bahçeli, 3600 ek gösterge kapsamına uzman jandarma ve uzman çavuşların da dahil edilmesini istemişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 3600 ek gösterge çalışmalarını tamamlayıp ocak ayında TBMM'ye sunacak.

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.