MHP'den 3600 Ek Gösterge İçin 5 Meslek Grubu Teklifi

MHP lideri bahçeli 3600 ek gösterge için bir meslek grubu daha eklenmesi tavsiyesinde bulundu.

 Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) genel başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'deki gerçekleştirilen partisinin grup toplantısında konuştu. Emeklilikte Yaşa Takılanlar(EYT) için bir açıklamada bulunan Bahçeli, bu kapsamda olan 6,3 milyon kişinin olduğunu ve bu sorunu yaşayanların sorunlarının kendilerinin sorunu olduğunu ifade ederek amaçlarının bu problemi ortadan kaldırmak olduğunu vurguladı.

  3600 ek gösterge için de önemli mesajlar veren Bahçeli, kamuoyunda bilinen 4 meslek grubuna bir yenisini daha ekledi. Bilindiği üzere 2018 yılının haziran ayında yapılan seçimler öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerine 3600 ek gösterge verileceğini açıklamış, geçtiğimiz ağustos ayında yapılan 6. dönem toplu sözleşmede somut adımlar atılmıştı.

  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 3600 ek gösterge için çalışmalarını yapıyor. MHP lideri Devlet Bahçeli, 4 meslek grubuna uzman çavuşlar ve uzman jandarmanın da eklenmesini ve bu konuda hükümete her desteği vereceklerini söyledi. Ak Parti'nin MHP'nin bu teklifine ne cevap vereceği merak ediliyor.

  Bahçeli, sayıları 8 milyonu bulan asgari ücretle çalışanların enflasyona ezdirilmemesi ve insanca yaşayacakları bir ücret almalarının beklentileri olduğunu açıkladı. 3600 ek gösterge, EYT'liler ve asgari ücret açıklamasının hükümet kanadında nasıl bir etki yaratacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz.

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Kamu Haber Haberleri