Memura Ek Zam Hususunda 3 Formül Öne Çıktı

Ek protokol ile memur ve memur emeklisine verilecek ek iyileştirmede 3 ana formül öne çıkıyor. İşte detaylar...

 Memur Sen ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın memur ve memur emeklileri için ekonomik hareketlilikten kaynaklı olarak yapacağı 6. dönem toplu sözleşmeye ek protokol için detaylar ortaya çıkmaya başladı.

 Enflasyon farkı ve 2022 yılının ilk altı ayı için toplamda yaklaşık %16'lık zam yapılacağı ve bu zammın üzerine eklenecek iyileştirmenin nasıl ve ne şekilde olacağı merak edilirken 3 ana formül üzerinde çalışıldığı iddia edildi.

 1. FORMÜL: SEYYANEN ZAM

 Ek protokol ile memur ve memur emeklisine seyyanen zam yapılması gündemde. Özellikle emekli memurlardan maaşı düşük olanlara daha fazla olacak şekilde kademeli şekilde bir iyileştirme düşünülüyor. Seyyanen zam için bin lira telaffuz ediliyor.

 2. FORMÜL: TEMMUZ ZAMMININ ÖNE ÇEKİLMESİ

İkinci formülde ise 2022 yılının temmuz ayında verilecek %7'lik zammın ocak ayında verilecek %5'lik zamma eklenerek enflasyon farkı ile birlikte yaklaşık %20-22 civarında bir zam değerlendirmesi yapılıyor. Bu durumda memurlar 6 ay önceden zammı alacak, kümülatif olarak zararda olacak ve erken dönemde vergi diliminde bir üst basamağa çıkacağı için bu formüle sıcak bakılmıyor.

3. FORMÜL: ENFLASYON FARKI KADAR EK ZAM

 Temmuz-Kasım döneminde oluşan %7,47'lik enflasyon farkının aralık ayı enflasyonuyla birlikte %11'e ulaşacağı, bu enflasyon farkına %11'lik tekrar ekleme yapılarak 2022 yılının ilk 6 ayı için anlaşılan %5'lik zam da eklenmesi sonucu %27'lik bir zam verilmesi de formüllerden bir tanesi.

 Öğretmenler ise seyyanen veya yüzdelik zam fark etmeksizin, son zamanlarda artan fiyat ve ücretler için maaşlarının alım gücünü koruyacak bir şekilde iyileştirme beklemektedir. Öne çıkanlar arasında 3 bin 500 lira seyyanen zam veya %50'lik bir zam vardır. 

 Ek protokol çalışmalarının bu hafta başlayacağı ve yapılacak iyileştirmenin en geç gelecek hafta duyurulacağı tahmin ediliyor.

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Kamu Haber Haberleri