MEB'den DYK Fazla Çalışma Ücreti Yazısı

MEB'den DYK hakkında fazla çalışma ücreti yazısı...

 Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), destekleme ve yetiştirme kursları hakkında resmi yazıyı 81 il valiliğine gönderdi.  Fazla çalışma ücreti konulu resmi yazıda Gaziantep ili Şahinbey ilçesine bağlı eğitim kurumlarında destekleme ve yetiştirme kurslarında yönetici ve öğretmenler dışındaki diğer memurların yönetim ve büro işlerinde görevlendirilip artırımlı ek ders ücretli alıp alamayacağına dair değerlendirmede bulundu.

  Bakanlık yazıda 5. dönem toplu sözleşme görüşmelerinde hüküm altına alınan 21. maddede öğretmen ve yöneticiler hariç diğer personelin destekleme ve yetiştirme kurslarında görev almaları durumunda 3 katına kadar ödemenin aylık 50 saate kadar yapılabileceği belirtilmiştir.

 Dolayısıyla memur, bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, hizmetli ve teknisyen gibi kadrolarda görev yapan kamu görevlileri destekleme ve yetiştirme kurslarında görev yaptıkları halde artırımlı olarak aylık 50 saate kadar ücret alabilecek.

 Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı'nın yazısında sözkonusu personelin artırımlı ücret alması için valilik onayının alınması gerektiğini belirtmesi de dikkat çekti.

İŞTE RESMİ YAZI

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

Yorum Yap
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamu Haber Haberleri