Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

MB Anketinde 2023 Ocak Zammı Ne Kadar Oldu?

KAMU HABER

MB'nin 2022 Kasım ayı piyasa katılımcıları anketi açıklandı. İşte ankete göre 2023 zam oranı...

 Merkez Bankası, 2022 yılı Kasım ayı Piyasa Katılımcıları Anketini açıkladı. Bilindiği üzere MB'nin aylık ve takip eden aylar için enflasyonla ilgili anketiyle TÜİK tarafından yayınlanan aylık TÜFE oranları yakın çıkmakta, kimi zaman bu anketle açıklanan veriler neredeyse aynı olmaktadır. MB, ankete ilişkin ''2022 yılı Kasım ayı Piyasa Katılımcıları Anketi, reel sektör ve finansal sektör temsilcileri ile profesyonellerden oluşan 41 katılımcı tarafından yanıtlanmış ve sonuçlar katılımcıların yanıtları toplulaştırılarak değerlendirilmiştir'' ifadelerine yer vermiştir.

 2023 Ocak zammının netleşmesi için 2022 yılı Kasım ve Aralık aylarında oluşacak TÜFE verilerinin TÜİK tarafından açıklanması beklenmektedir. Öte yandan öğretmenler ve diğer tüm kamu personeli Ocak zammı oranını merak etmektedir.

 Kasım ayında MB tarafından yapılan Piyasa Katılımcıları Anketine göre Kasım ayı TÜFE %3,14 ve Aralık ayı TÜFE %3,16 olarak öngörülmüştür. Bilindiği üzere Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim aylarının TÜFE oranları TÜİK tarafından açıklanmıştır. Temmuz ayından bu yana TÜİK tarafından açıklanan verileri ile MB anketinin son iki aylık enflasyon tahmini birlikte değerlendirildiğinde son altı aylık enflasyon %17,94 çıkmakta ve dolayısıyla memur ve memur emeklilerine yansıyacak enflasyon farkı %10,94 olmaktadır.

 6. Dönem Toplu Sözleşmeye göre 2023 yılının ilk altı ayında memurlara %8 ve enflasyon farkı verileceği kararlaştırıldığından öğretmenlerin 2023 Ocak zammı seyyanen zam, taban aylık zammı, refah payı gibi ilave iyileştirmeler olmazsa %18,94 dolaylarında olacaktır. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.