Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

Cumhurbaşkanı ERDOĞAN’dan Engelliler Müjde Bekliyor

KAMU HABER

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI SONUCUNDA PERSONELE MAZERET KAPSAMINDA TAYİN HAKKI VERİLMESİ İLE İLGİLİ HABER METNİ

Sitemize gönderilen haber metnini sizlerle paylaşıyoruz:

Millî Eğitim Bakanlığının Merkez ve Taşra Teşkilatı Personelinin Unvan Değişikliği Yoluyla Atama Sonuçları 16 Kasım 2021 tarihinde açıklanmıştı. Sonuçların açıklanması ve kararnamelerin çıkması ayrılış/başlayış işlemlerinin yapılmasının üstünde tam olarak 1 yıl geçmesine rağmen sınav sonucu atanan personellerin mazeret tayinleri talepleri ile ilgili herhangi bir açıklama ve işlem yapılmamıştır.

Sınav sonucunda atanan başta engelli personeller olmak üzere ve diğer personellerin tayin isteği ile ilgili anayasal bir hak ve düzenleyici hükümler bulunmasına rağmen taleplerine herhangi bir cevap verilmemiştir. Bu süreçte konu ile ilgili Bakanlık kaynaklarına konu aktarılmış üst düzey girişimler sendikalar tarafından yapılmış, tayin isteği dilekçeleri gönderilmiş, CİMER üzerinden başvurular yapılmış, Türkiye Büyük Millet Meclisinde soru önergesi verilmiş, sosyal medya üzerinden haklı talepler dile getirilmiş ancak 1 yıl geçmesine rağmen Bakan(lığ)ın keyfi uygulaması aşılamamıştır.

1 yıllık süreç zarfında hizmetli, memur, şef, şube müdürü ve öğretmenlerin tüm mazeret tayinleri gerçekleştirilmiş takvime bağlı yada bağlı olmaksızın tüm unvanların mazeretleri karşılanmıştır. Ancak unvan değişikliği sınavı sonucunda atanan engellilerin, sağlık / aile / can güvenliği vb mazeretleri bulunan teknik personellerin yer değiştirme talepleri kanunsuz ve hukuksuz bir şekilde görmezden gelinmeye devam edilmektedir.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın imzasını taşıyan 30/6/2014 tarihli Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik değişikliği başta olmak üzere engelliler ile ilgili anayasal hak Anayasa’nın 10. Maddesi, düzenleyici kanunlar 657 Sayılı D.M.K.’nun 72. Maddesi, yönetmelik hükümleri Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin Ek-3 Maddesi, hukuki içtihatlar Danıştay Kararları ve önceki örnek Bakanlık uygulamaları MEB 2014, 2015 ve 2019 tarihli yazıları ile sınavlarda/tayinlerde ki engellilere yönelik yer değiştirme uygulamaları MEB Bakanı Mahmut ÖZER tarafından görmezden gelinmekte Cumhurbaşkanımızın Engellilere verdiği tayin hakkını uygulamamakta ve keyfi davranmaktadır. Bu konunun Cumhurbaşkanımıza iletilmesini ve Engellilerin bu zulümden kurtarılmasını istiyoruz.

 “Türkiye Yüzyılı programlarıyla, Cumhuriyetimizin yeni yüzyılına güçlü bir başlangıç yapmak istiyoruz diyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın vizyonuna uygun bir vatandaşın, bir seçmenin oyunun ne kadar önemli olduğunun daha iyi hissedildiği Ülkemizin hassas bir süreçten geçtiği bu günlerde Bakan ÖZER’in de buna destek olmasını empati yaprak antidemokratik, kanunsuz ve hukuksuz süreci sona erdirerek keyfi tutumundan vazgeçmesini bahse konu teknik personellerin tayin taleplerinin bir an önce gerçekleştirilmesini bekliyoruz.

Bu minvalde Cumhurbaşkanımız ve Liderimiz Recep Tayyip ERDOĞAN’ın 2002 yılından bu yana Engelliler ile ilgili kadar yapmış olduğu düzenlemeler göstermiş olduğu hassasiyet engellilerin hamisi olması hasebiyle bu konuda da engellilerin bu mazeretinin gözetilerek olumlu bir sonuç ile nihayete erdirilmesini kamuoyunun yüksek olurlarına arz ediyoruz.

 Sonuç olarak Milli Eğitim Bakanlığında Unvan Değişikliği Sınavı sonucunda atanan engelli personeller başta olmak üzere tüm personelin kanundan kaynaklı tayin haklarından yararlandırılmasını ve tayin sürecinin ivedilikle başlatılmasını adaletin tesis edilmesini için talep ediyoruz.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.