Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Memur Maaş Zammı ve Öğretmen Atamaları Açıklaması

KAMU HABER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Memur Maaş Zammı ve Öğretmen Atamaları Hakkında Açıklama Yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı yayında yaptığı o açıklamalar:

Temmuz ayında yapılması planlanan maaş düzenlemelerinin hatırlatılması ve "Vatandaşlara nasıl bir mesaj verirsiniz?" sorusu üzerine Erdoğan, en düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya çıkarttıklarını, bu rakamı daha da arttırmanın çalışmalarını da yaptıklarını söyledi.

Memurların en düşük maaşını da temmuzda 22 bin lira seviyesine yükseltme sözünü verdiklerini, bunu da gerçekleştireceklerini, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in bunun açıklamasını yaptığını anımsatan Erdoğan, EYT'lilerin de tüm haklarını verdiklerini, vermeye devam ettiklerini ve onların ilk maaşlarını aldıklarını belirterek, "Güle güle harcasınlar" dedi.

EYT ve 3600 ek gösterge düzenlemelerinin ardından kamuda gençlere yeni kadrolar açılıp açılmayacağının sorulması üzerine Erdoğan, yakın zamanda 45 bin öğretmen atamasını, 4 bini aşkın engelli öğretmen atamasını yaptıklarını anımsattı.

Erdoğan, bu süreç içerisinde de Kabine'nin oluşumuyla birlikte bu konuda yeni ne gibi atamalar yapacakları noktasında çalışacaklarını belirterek, "Mesela sağlıkta da 40 bini aşkın yine atama yaptık. Memur alımı yaptık. Bunların içinde sağlık memuru var, hemşire var, doktor var vesaire. Yani bu konularda bizim tıkanma diye bir şeyimiz söz konusu değil. Bir de yapamayacağımızı vadetmek gibi de bir alışkanlığımız yok. Gençlerin önünü açmak, sorunlarını çözmek, onları desteklemek bizim hep önceliğimiz olmuştur" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.