Bakanlıktan Açıklama: ''Memurlara Enflasyon Farkının Üzerinde Zam Yapılacak''

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı: ''Tüm kamu personelimizi kapsayacak şekilde enflasyon farkının üzerinde bir sosyal refah düzenlemesi olarak yapılacaktır.''

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, tüm memurları ilgilendiren zam açıklamasını duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada tüm kamu personelini kapsayacak şekilde enflasyon farkının üzerinde zam yapılacağı belirtildi.

Konuyla ilgili ilk açıklama Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'dan gelmişti. Yalçın, ocak ayında ek protokol ile tüm kamu çalışanlarına zam yapılacağını duyurmuştu.

Bu açıklamadan sonra bir açıklama da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından yapılan açıklama şu şekilde oldu:

''Yetkili konfederasyon ve sendikalarımızla yaptığımız görüşme sonucunda kamu çalışanlarımızın alım gücünü yükseltmek için toplu sözleşmemizde yer alan enflasyon farkını da dikkate alarak bir sosyal koruma çalışmasını kapsamlı hale getirmeyi ek protokol olarak değerlendireceğiz. Söz konusu çalışma, sadece doktorları değil bütün sağlık personelini gözeten, bununla da sınırlı kalmayıp tüm kamu personelimizi kapsayacak şekilde enflasyon farkının üzerinde bir sosyal refah düzenlemesi olarak yapılacaktır. Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzün arkasında durarak, ekonomideki dalgalanmaların kamu çalışanlarımız üzerindeki etkisini bertaraf edecek bu düzenlemeyi en kısa sürede tamamlamak için çalışmalarımız devam etmektedir.''

OGRETMENMEB.COM

Yorum Yap
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Memur maaşlarına ek zam yapılacak

Kamu Haber Haberleri