Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

Aynı Derecedeki Öğretmen, Polis, Bekçi ve Hemşire Maaşları Ne Kadar Oldu?

KAMU HABER

2022 yılı ocak ayı itibariyle öğretmen, polis, bekçi ve hemşirelerin maaşları ne kadar oldu? İşte detaylar...

 Hazine ve Maliye Bakanlığı, geçtiğimiz hafta yayımladığı genelgede memur ve memur emeklilerinin maaşlarına %27,91 oranında zam yansıtılmasını istedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı ek %2,5 oranındaki zam, Resmi Gazete'de yayımlandığında ilave edilecek.

 Bilindiği üzere yıllardır öğretmen maaşlarının oldukça düşük olduğu, lisans mezunu kamu personeli arasında neredeyse en düşük maaşı aldığı ve öğretmen maaşlarının iyileştirilmesi gerektiği dillendiriliyor. Bununla birlikte, son dönemlerde yapılan toplu sözleşmelerde dişe dokunmayan ek ders ödemeleri haricinde öğretmenlere ekstra bir iyileştirme yapılmadığı görülüyor.

 Lisans mezunu ve öğretmenlerle ek göstergesi bazı yakın mesleklerin 2022 yılı ocak ayı net maaşları aşağıdaki gibidir:

UNVAN Öğrenim Durumu Derece/Kademe 2022 Ocak Net Maaş Öğretmen Lisans 8/1 6.913,06 TL Polis Lisans 8/1 9.060,13 TL Bekçi Lisans 8/1 7.074,10 TL Hemşire Lisans 8/1 7.616,10 TL

*Hesaplamalar, bekar, sendikasız, BES'e dahil olmayan, herhangi bir kesinti veya ilavesi bulunmayan memur üzerinden yapılmıştır.

Tabloda da görüleceği üzere eğitime, eğitimciye, öğretmene verilen değer ortadadır. Bu hususta, polis, hemşire, bekçi ve diğer kamu personelinin maaşları asla fazla değildir. Az olan, öğretmenlerin maaşıdır. Eğitim sendikalarının harekete geçmesi için daha ne kadar beklenecektir? Sadece öğretmenleri kapsayan bir iyileştirme ne zaman yapılacaktır?

 Öğretmenler, açık ve yoksulluk sınırı arasına sıkışmaya, mahkum olmaya ne zamana kadar devam edecektir?

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

Yorumlar (3)

Şakir... 2 Yıl Önce

Öğretmenler sınava girecekler..Sınavı kazanacaklar...o zaman eşitlenecek..

Merhaba 2 Yıl Önce

Öğretmen maaşı cok az

sevda 2 Yıl Önce

bekçi bile bizden fazla alıyor

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.