Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

Asgari Ücret 3 Bin 500, Emekliye Seyyanen Zam, EYT'ye Çözüm!

KAMU HABER

Ak Parti'den asgari ücret ile çalışanları, emeklileri ve emeklilikte yaşa takılanları ilgilendiren önemli çalışmaların başlatıldığı iddia edildi.

 Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre Ak Parti'de özellikle salgın sonrası yükselen enflasyon nedeniyle halkın alım gücünün azalmasından dolayı iyileştirme çalışmalarına başlandı. Özellikle asgari ücretle çalışanlar, emekliler ve kamuoyunda EYT olarak bilinen emeklilikte yaşa takılanlar için yeni düzenlemeler yapılıyor.

 Geçtiğimiz yıl enflasyon 14,6 oranında gerçekleşmiş, asgari ücret zammı ise enflasyonun üzerinde bir rakamla %21,56 olarak gerçeklemişti. Son zamla birlikte 2021 yılında asgari ücret 2.825 liraya ulaşmıştı. Bu yıl da enflasyon üzerinde zam yapılarak asgari ücretin en az 3 bin 500 liraya çıkarılması için çalışmalar yapılıyor. Hükümetin asgari ücrete en az %24 zam yapacağı tahmin ediliyor.

 Öte yandan Ak Parti'ye yoğun bir şekilde gelen şikayetlerden bir tanesi de emekli maaşlarının oldukça düşük olması. Bu konuda da çalışma yapılıyor. Emekli aylığı 2 bin liranın altında olan vatandaşlara seyyanen zam yapılacak. Diğer emekliler için yapılabilecek iyileştirmeler ayrıca görüşülüp değerlendirilecek.

 Son yıllarda gündemde sıkça yer alan EYT'liler için de geçici bir maddenin çıkarılması bekleniyor. Buna göre emeklilik primi dolmuş fakat yaş haddinden dolayı emekli olamayanlar için 2 veya 3 yıl öne çekme yapılacak. Örneğin 59 yaşında emekli olacak bir kimse, 56 veya 57 yaşında emekli olabilecek. Bu esnetme ile bir çok kişinin emekli olabileceği düşünülürken EYT sorunu yaşayan herkese çözüm olamayacağı değerlendirilmektedir.

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.