Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS) Yapıldı. Peki Bundan Sonra Süreç Nasıl İşleyecek?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 5 Eylül 2021 tarihinde Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS) yapıldı. Peki sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Kimler başarılı sayılacak? Başarısızı sayılanların durumu ne olacak? Ogretmenmeb.com olarak detayları açıklıyoruz...

MEB kadrolarına sözleşmeli öğretmen olarak atanıp da  1 yıllık çalışma süresini tamamlayan aday öğretmenler için Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS) uygulanır.

Bu yıl  Adaylık Kaldırma Sınavı 5 Eylül 2021 tarihinde yapıldı. Sınavda adaylara toplam 100 soru soruldu. Tek oturum şeklinde uygulanan sınavda adaylara 120 dakika süre verildi.

Peki Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS) sonuçları ne zaman açıklanacak?

Adaylık Kaldırma Sınavı sonuçları 5 Eylül tarihinden itibaren 15 iş günü içerisinde açıklanacaktır.

Peki kimler başarılı sayılacak?

Sınavda 60 puan ve üzeri alan adaylar başarılı sayılacaktır.

Peki başarısız sayılanların durumu ne olacak? Ogretmenmeb.com olarak bunu da açıklayalım.

AKS'de başarısız olan aday öğretmenler il içinde aynı hizmet alanında başka bir eğitim kurumuna görevlendirilerek yeniden performans değerlendirmesine ve sınav tabi tutulurlar.

İkinci kez başarısız olanlar ise öğretmenlik unvanını kaybeder ve memuriyet ile ilişiği kesilir.

Ancak bunlardan aday öğretmenliğe başlamadan önce ilgili mevzuata göre devlet memurluğunda adaylıkları kaldırılarak asıl memurluğa atanmış olanlar, Bakanlıkta kazanılmış hak aylık derecelerine uygun memur kadrolarına atanır.

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Kamu Haber Haberleri