Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

7. Dönem Toplu Sözleşme Seçimden Önce Yapılsın

KAMU HABER

Son yapılan toplu sözleşmeler öğretmenlerin alım gücünü ciddi oranda düşürmüştür. Genel seçimler değerlendirilmelidir.

 2023'te yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimi herhangi bir aksaklık olmazsa 18 Haziran 2023 Pazar Günü yapılacak. Genel seçimlerden yaklaşık 2-3 hafta sonra 2024 ve 2025 yıllarını kapsayacak 7. Dönem Toplu Sözleşme gerçekleştirilecek. 

 Bilindiği üzere 5. dönem ve 6. dönem(2022-2023 yılları) gerçekleştirilen toplu sözleşmeler memur ve memur emeklisinin alım gücünü düşürmüş, öğretmenleri de yoksulluk sınırının altına mahkum edip açlık sınırı seviyesine kadar düşürmüştür. Pandemiyle birlikte artan enflasyonla birlikte toplu sözleşmede imzalanan %5-8 arasındaki dönemsel zamlar yaraya merhem olmamış, TÜİK'in enflasyon sepetiyle memurun sepeti uyuşmamış ve geçim sıkıntısı günden güne artmıştır.

Genel seçimler, bilindiği üzere siyasi partilerin her kesime vaatleriyle geçen bir süreç olduğundan 5 ve 6. dönemde kaybedilen alım gücünün yerine konması için 7. dönem toplu sözleşme görüşmelerinin 2023 yılı Temmuz-Ağustos aylarından seçimden önceki dönem olan Nisan-Mayıs aylarına alınması tüm memur ve memur emeklileri gibi öğretmenlerin de lehine olacaktır. 

 Seçim geçtikten hemen sonra yapılacak bir toplu sözleşme, 5 ve 6. dönem toplu sözleşmeleri aratacak düzeyde bir sözleşme olacaktır. Dolayısıyla öğretmenlerin sesine kulak verilmeli, kazanımlar açısından toplu sözleşme 2 ay erken yapılmalı, kaybedilenler bir bir yerine konmalı, Öğretmenlik Meslek Kanunu'na yazılı sınav iptali başta olmak üzere çeki düzen verilmelidir.

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.