Öğretmenlere Hakaret Eden Okul Müdürüne MEB'den ''Kınama'' Cezası

Sosyal medyada öğretmenlere hakaret eden okul müdürü kınama cezasıyla tecziye edildi.

 Balıkesir'de filmleri aratmayacak bir olay yaşandı. Edremit Kadıköy Mehmet Refii Terzioğlu İlkokulu müdürü N.Ö, emekliye ayrılacak öğretmenlere veda yemeği için ''Çiçek Ali'' adlı bir mekan ile anlaşma sağladı. Öğretmenlerin okul müdürü N.Ö tarafından ayarlanan mekanın beğenilmemesi ve değiştirilmesi sonucu okul müdürü N.Ö yemeğe katılmayarak sosyal medya üzerinden ''Lütfiye Teyze'' karakteriyle öğretmenlere hakaretler yağdırdı.

 Okulda görev yapan öğretmenler okul müdürünü bu tavrından dolayı milli eğitim müdürlüğüne şikayet etti. Bakanlıktan görevlendirilen 2 maarif müfettişi soruşturma başlatılan olayda görevlendirildi. Okul müdürü veda yemeği olayından hemen sonra çektiği videoda öğretmenler için "Bayırın süneleri", "Mahallenin kaşarları", "Şapşallar", "Aptallar" "Gızz bunlar çıktıkları yeri beğenmiyor" ifadelerini kullandı.

 Müdür N.Ö, görevlendirilen müfettişlere amatör olarak tiyatro ile ilgilendiğin, öğretmenlere hakaret etmediğini, videolarının mizah amaçlı olduğunu ve binlerce kişi tarafından izlendiğini söylese de müfettişleri ikna edemedi. Maarif müfettişleri, sarf edilen sözlerin öğretmenlere yönelik olduğu kanaatine ulaştı ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 125. maddesine göre okul müdürü N.Ö'ye kınama cezası verildi.

 Okul Müdürü N.Ö'nün ''Lütfiye Teyze'' Karakteriyle Youtube'da Yayınladığı Videonun Sözleri Şöyle:

 "Gız biz bugün mahallenin kaşarları grubuyla Çiçek Ali'ye gitmeyecek miydik? Huriye ile Nuriye beğenmemiş. Garı biz gitcez diye sürü hazırlanıp, gözleme dızlama yapmış. 'Ne yapcem ben şimdi bu odunları kömürleri' diyor. Ne diyeyim ben şimdi? Gitmişler, 'Biz burayı beğenmedik başka yere gidelim' demişler. Ama olur mu?" "Bir yer bulmuşlar güneşin alnında. Gız g.'dan ateş çıkar. Bayırın semeleri! Nesini beğenmediniz? Neymiş, 'Orası köylük yermiş'. Gız bunlar çıktıkları yeri beğenmiyorlar. Ama olmaz ki, gari daş olsa yiycen orada. Bayırın süneleri, fikirsizleri, şapşalları. Ben akıllı garıyım. Bu grubun adını da artık bayırın süneleri olarak değiştiriyorum."

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri