Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

Metropoll'ün Son Seçim Anketi Açıklandı! Bu Pazar Seçim Olsa...

GÜNDEM

Metropoll'ün son seçim anketi şirket tarafından kamuoyu ile paylaşıldı. Ak Parti, CHP, İYİ Parti, HDP ve diğer partiler ile cumhur ve millet ittifakının oy oranları nasıl şekillendi?

 Metropoll Araştırma şirketi geçtiğimiz gün, yaptıkları son seçim anketini kamuoyu ile paylaştı. Vatandaşlara Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz? sorusu yöneltildi. 

 Buna göre; katılımcıların %25,1'i Ak Parti, %19,4'ü CHP, %11'i İYİ Parti, %9,1'i HDP ve %5,7'si MHP cevabını verdi. DEVA Partisi %2,1 puana ulaşırken Saadet Partisi %1,3'te kaldı. Memleket Partisi %1,2 ve diğer partilerin oy oranı toplam %2,2 olarak gerçekleşti. Eski başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu Gelecek Partisi'nin listeye giremediği gözlendi.

 Öte yandan katılımcıların %9,3'ü kararsız, %9,5'i protesto oy cevabı verdi. %4,1'lik oran ise soruya yanıt vermedi. Metropoll Araştırma anketin 28 ilde bin 568 kişi ile 13-17 Ekim 2021 tarihleri arasında yapıldığını açıkladı.

 Kararsızlar, protesto oy ve soruya yanıt vermeyenler partilere oransal olarak dağıldığında Ak Parti'nin oy oranı %32,2, CHP %25,2, İYİ Parti %14,3, HDP %11,8, MHP %7,4, DEVA Partisi %2,7, Saadet Partisi %1,7, Memleket Partisi %1,6 ve diğer partiler %2,9 olarak gerçekleşti.

 Buna göre Ak Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın toplam oy oranı %40, CHP ve İYİ Parti'nin oluşturduğu Millet İttifakı'nın toplam oy oranı %39,5 olarak ölçüldü. MHP'nin baraj sorunu olduğu gözlenirken 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimininde Saadet Partisi ve HDP seçmenlerinin büyük etkisi olacağı tahmin ediliyor.

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.