Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

MEB yurt dışına öğrenci gönderecek

GÜNDEM

Milli Eğitim Bakanlığı YLSY kapsamında 358 öğrenciyi yurt dışına lisans üstü eğitime gönderecek. Yurt dışına gönderilecek öğrenciler, 22 farklı üniversite ve 13 farklı kamu kurumu adına öğrenim görecek. İşte detaylar.

Milli Eğitim Bakanlığı yurt dışına öğrenci gönderecek. YLSY kapsamında 358 öğrenci yüksek lisans eğitimi için gönderilecek ve bu öğrenciler, yurt dışında yüksek lisans ve/veya doktora öğrenimlerini başarıyla tamamladıktan sonra mecburi hizmetlerini yerine getirmek etmek üzere ihtiyaç duyulan kadrolara atanacak. 

Başvurular başlıyor

Millî Eğitim Bakanlığının Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adayları Seçme ve Yerleştirme (YLSY) bursuyla yükseköğretim kurumları adına 200, diğer kamu kurum ve kuruluşları adına 158 olmak üzere toplam 358 öğrenci, lisansüstü öğrenim için yurt dışına gönderilecek. 

Adaylar, başvurularını 21 Ekim-1 Kasım 2021 tarihleri arasında REBUS (Resmî Burslu Öğrenci Sistemi - //rebus.meb.gov.tr) üzerinden yapacak. 

2021-YLSY Başvuru ve Tercih Kılavuzu'na ulaşmak için tıklayınız.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.