Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

İsmail Koncuk'tan Öğretmen Maaşı Açıklaması

GÜNDEM

İsmail Koncuk'tan öğretmen maaşlarının azlığına tepki geldi.

 Zafer Partisi milletvekili ve eski Türk Eğitim Sen genel başkanı İsmail Koncuk, Facebook hesabından yaptığı açıklamada 2 yıllık bir öğretmenin maaşının görselini eklemiş, görselde ilgili öğretmenin 4 bin 597 lira 59 kuruş maaş aldığı görülmektedir.

 Son dönemlerde çeşitli sosyal medya araçlarında hem maaşların az oluşu hem de vergi dilimlerinin maaşlara olumsuz etkisinin gösterilmesi amacıyla maaş görselleri paylaşılıyor. Özellikle sağlık ve eğitim çalışanları bu paylaşımlara ilgi gösterirken, öğretmenlerin maaşlarının ne kadar az olduğuna İsmail Koncuk da dikkat çekti.

 2 yıllık öğretmenin içler acısı maaşı cümlesiyle paylaşım yapan Koncuk, 2022 yılının ocak ayında gelecek %5'lik zam için de tepki gösterdi. Cumhuriyetin ilk yıllarında Atatürk'ün öğretmenlere 23 cumhuriyet altını ödediğini ifade eden Koncuk, kaynak da belirtti.

 İŞTE KONCUK'UN PAYLAŞIMI

 

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.