Evli Öğretmene İsimsiz Çiçek Gönderen Okul Personeline Hapis İstemi

Okulunda görevli matematik öğretmeni F.G.M'ye çiçek gönderen temizlik personeline 2 yıl 3 aya kadar hapis cezası istendi.

 Olay, 2018 yılında Ankara'da özel bir okulda yaşandı. Matematik öğretmeni evli F.G.M(30)'ye aynı okulda görev yapan ve kendisinin de evli olduğu öğrenilen temizlik görevlisi B.Ş.(42) yaklaşık 2 ay ara ile isimsiz bir şekilde çiçek gönderdi. 

 İlk çiçek, rahatsızlanan matematik öğretmeni F.G.M'ye ''Geçmiş olsun'' notuyla iletildi. Çiçekleri eşi A.M'nin gönderdiğini düşünen matematik öğretmeni F.G.M. gerçeği eve gidince öğrendi. 

 Matematik öğretmeni F.G.M'ye ikinci çiçek yaklaşık 1,5-2 ay sonra yine isimsiz bir şekilde aşk notlarıyla gönderildi. Durumdan rahatsız olan öğretmen, yanına arkadaşlarını da alarak gül buketlerinin izini sürdü. Bir çiçekçinin güvenlik kamerasını inceleyen F.G.M, kendisine çiçek gönderen şahsın aynı okulda çalışan temizlik personeli olduğunu tespit etti.

 Matematik öğretmeni F.G.M(30), kendisine isimsiz ve aşk notlarıyla çiçek gönderen B.Ş(42) hakkında suç duyurusunda bulundu. B.Ş(42) ise matematik öğretmeninin eşi A.M'nin kendisini çiçekçiden alınan görüntülerin eşine gönderilmesiyle tehdit ettiğini idda ederek şikayetçi oldu. 

 Savcılığın iddinamesi mahkemeye sunuldu. İsimsiz bir şekilde çiçek gönderen B.Ş(42) hakkında teciz suçundan 2 yıl 3 aya kadar hapis cezası istendi. B.Ş(42)'nin matematik öğretmeni F.G.M(30)'nin eşi hakkındaki şikayetiyle ''Şantaj'' suçundan dava açıldı. Öte yandan matematik öğretmeninin avukatı, tacizde temas olmasının şart olmadığını bu hususta Yargıtay'ın emsal kararlarının bulunduğunu vurgulayarak B.Ş(42)'nin cinsel taciz suçundan yargılanması gerektiğini ifade etti.

 Ankara 27'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ve karar aşamasına yakın olduğu düşünülen davanın sonucu merakla bekleniyor.

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Gündem Haberleri