Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

Euro'yu TL'ye Çevirerek Hesap Yaptılar, Öğretmenlerin Maaşını Çevirmeyi Unuttular!

GÜNDEM

Bir gazetenin Euro'yu Türk Lirasına çevirerek yaptığı hesap sonrası tepkiler çığ gibi büyüdü.

 Türkiye Gazetesi, Avrupa'daki ülkelerde alım gücünün Türkiye'ye göre daha az olduğunu savunarak Euro'yu Türk Lirasına çevirdi. Daha sonra bazı ülkelerdeki ürün veya hizmet fiyatları karşılaştırılarak ülkemizdeki alım gücünün daha iyi olduğu iddai edildi. 

 İşte Avrupa'da ve Türkiye'de Gıda Fiyatları başlığıyla bir görsel yayımlayan gazete, süt, pirinç, kutu kola, peynir, yumurta gibi ürünleri Euro ve TL cinsinden kıyaslayarak Türkiye'de bu ürünlerin çok daha ucuz olduğunu göstermeye çalıştı.

 Teknik hatalarda dolu olan haberde, para biriminin çevrilerek hesap yapılması vatandaşlar tarafından tepki topladı. Türkiye'de Euro üzerinden maaş veya ödeme alınmaması ve ülkemizdeki ürünlerin Euroya çevrilerek hesap yapılması çok kaba bir teknik hata olmaktan öteye gidememektedir.

 Öte yandan ülkemizde yaklaşık 460 Euro olan öğretmen maaşlarının son yıllarda döviz ve alım gücü cinsinden oldukça azalması ve değer kaybetmesinden sonra akıllara şu sorular geldi: Euro kazanmayan öğretmenin alım gücü neden Euro ile hesaplanır? Burada kocaman bir hata yok mudur? Avrupa'daki ülkelerdeki öğretmen maaşı Türkiye'deki öğretmen maaşının kaç katıdır ve alım gücü olarak hesaplandığında karşımıza ne çıkmaktadır?

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

Yorumlar (1)

Emekli öğretmen 3 Yıl Önce

Gazete hizmet ettiği kişilere uygun yorum yapmış sanırım

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.