Eski Milli Eğitim Bakanı Hayatını Kaybetti

Eğitim camiasını derinden üzen haber bugün geldi. Eski Milli Eğitim Bakanlarından Prof. Dr. Orhan Oğuz hayatını kaybetti.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi kurucusu ve Marmara Üniversitesinde kurucu rektörlük görevleri de bulunan Süleyman Demirel döneminin eski Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Orhan Oğuz hayata gözlerini yumdu. Oğuz'un vefat haberi eğitim camiasını derinden üzerken cenaze namazının yarın 13.00'da Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde kılınacağı bildirildi.

Eski bakan Oğuz için 21 Ekim 2021 Perşembe günü saat 11.00'da Anadolu Üniversitesi'nde de bir cenaze töreni düzenlenecek. Prof. Dr. Orhan Oğuz, kinci törenin ardından Eskişehir'de Odunpazarı belediyesi mezarlığına defnedilecek.

Eskişehir milletvekili olarak 1969'da Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne giren Oğuz, 1969-1971 yılları arasında Demirel hükümetinin Milli Eğitim Bakanlığı görevinde bulundu. 1977 yılına kadar parlamento üyesi olarak çalışmalarına devam eden Oğuz, bu yıldan sonra siyasetten uzaklaşarak eğitim alanında çalışmalarına devam etmişti.

1924 doğumlu olan eski Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Orhan Oğuz, 97 yaşında yaşamını yitirdi. 

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Gündem Haberleri