Ayçiçek Yağına %10, Benzine 44 Kuruş Yeni Zam!

Son dönemlerde üst üste zamlanan ayçiçek yağı ve benzine tekrar zam geldi.

 Özellikle son 2-3 yılda üst üste zamlanan benzin ve ayçiçek yağına tekrar zam yapıldı. Yapılan zamlar sonrasında ayçiçek yağı yaklaşık %10, benzin ise 44 kuruş daha artmış oldu. BİM, ŞOK ve A101 zincir marketlerinde farklı markalardaki en ucuz 5 litre ayçiçek yağı yapılan son zamla birlikte 74 lira 90 kuruş oldu. Farklı markalardaki 5 litre ayçiçek yağının market ve çeşitli satış platformlarında 110 liraya kadar çıktığı gözlendi. 

 Son 3 yıldaki ayçiçek yağı fiyatlarına bakıldığında yeni zamla birlikte fiyatların yaklaşık %210 arttığı görüldü. Enflasyon durdurulamazsa 2022 yılında 5 litrelik ayçiçek yağının ortalama 100 lira bandında satılacağı tahmin ediliyor.

 Öte yandan benzinin litre fiyatı da 44 kuruş zamlandı. 25 Ekim 2021 Pazartesi gününden geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatı ortalama 8,70 liradan satılacak. Yapılan son zammın geçtiğimiz günlerde Merkez Bankasının 200 baz puan faiz indirimi sonrasında dolar kurunun artmasıyla yapıldığı belirtiliyor.

 2018 yılından bu yana benzinin litre fiyatı yapılan son zamla birlikte yaklaşık %45 artmış olacak. Brent petrol fiyatlarının seyri ve dolar kurunda tekrar bir artış yaşanması durumunda yılbaşından sonra benzinin litre fiyatının 10 lirayı aşacağı tahmin ediliyor.

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Gündem Haberleri