Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

2022 Yılı Asgari Ücreti Ne Kadar Olacak?

GÜNDEM

2022 yılında asgari ücret ne kadar olacak, ne kadar zam gelecek?

2021 yılının son zamanlarını yaşadığımız şu günlerde 2022 yılında brüt ve asgari ücretin ne kadar olacağı, asgari ücrete yüzdelik ve miktarsal olarak ne kadar zam yapılacağı merak edilmeye başlandı. Bilindiği üzere son yıllarda kamu görevlileri ve işçi maaşına göre asgari ücrete oransal olarak daha fazla zam yapılıyor.

 Yıllık enflasyon değerlendirildiğinde 2022 yılında brüt asgari ücretin 4 bin 364 lira, net asgari ücretin ise 3 bin 447 lira olacağı tahmin ediliyor. 2021 yılında 2 bin 825 lira olan asgari ücret bu artış ile yaklaşık 625 lira zamlanacak.

 2023 yılında genel seçimlerin olacağı düşünüldüğünde asgari ücrete yapılacak zammın enflasyon oranının üzerinde olabileceği ve asgari ücretin 3 bin 750 liraya kadar çıkabileceği düşünülüyor. Yeni yılda asgari ücretin ne kadar olacağı, aralık ayında kesinleşmiş olacak.

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.