Yüz Yüze Eğitimde Çarpıcı Rapor

Yüz yüze eğitim başlayalı 2 hafta oldu. Öğrencilerdeki değişiklikler dudak uçuklattı.

 2019-2020 eğitim öğretim yılının mart ayından itibaren Covid-19 tedbirleri kapsamında okullar yüz yüze eğitime kapatılmış, aynı eğitim öğretim yılının sonuna kadar dersler uzaktan eğitim yoluyla devam etmiş ve eğitim öğretim yılı tamamlanmıştı.

 2020-2021 eğitim öğretim yılında ise okulları zaman zaman açılmış, vaka durumuna göre kapatılmıştı. Bu süreçte okulların açık kaldığı zamanlarda ders süresi 30 dakika olarak belirlenmiş, öğrencilerin okulda bulunduğu süreler en aza indirilmiş, sınıflarda iki grup uygulaması yapılarak çarşamba günleri canlı ders yoluyla eğitim öğretime devam edilmişti.

 2021-2022 eğitim öğretim yılında geldiğimizde vaka ve vefat sayılarının daha önceki dönemlere göre daha yüksek olması yüz yüze eğitime geçişe engel olmamış, maske başta olmak üzere Covid-19 tedbirleri çerçevesinde salgın öncesinde olduğu gibi dersler 40 dakika olarak planlanarak, öğle arası tatili geri getirilerek, kantin ve pansiyonlar açılarak yüz yüze eğitime 6 Eylül 2021 tarihinde başlanmıştı.

 Sabah Gazetesi'nin haberine göre yüz yüze eğitimin başlangıcından bu yana öğrencilerde ciddi sorunlar fark edildi. Raporda, öğrencilerin okul ortamına zor ayak uydurdukları, bazı öğrencilerin okuma yazmayı unuttukları, evdeymiş gibi davranış gösterdikleri ve çabuk yorulduklarına vurgu yapıldı.

 Salgın sona erip okullar tekrar eskisi gibi eğitim öğretime devam etse bile geçtiğimiz 1,5 yılda özellikle akademik olarak öğrencilerin kayıpları çok büyük. Bu süreçte özellikle ilkokula yeni başlayan, ortaokuldan ve liseden mezun olacak öğrenciler ciddi problemlerle karşılaştı. Bu durum, bu öğrencilerin eğitim öğretim hayatını derinden etkileyecektir.

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Eğitim Haberleri