Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

Yüreğir BİLSEM 9. Sınıf Öğrencisi, Deprem ve Diğer Afetlerde Arama Faaliyeti Gerçekleştirmek Üzere Hamsterları Eğitti

EĞİTİM

Yüreğir Bilim ve Sanat Merkezinde eğitim gören 9. sınıf öğrencisi Mehmet Arhan SEZGİLİ, Özden DEVECİ danışmanlığında afet aramada kullanılmak üzere hamsterların eğitimini yaptı.

Bu yıl 54. sü yapılan TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Bölgeden Birinci olarak çıkan ve Türkiye Finallerinde yarışacak proje; afet sonrası senaryoda, hamsterların değişken şartlarda uygun elektronik takip ve görüntüleme cihazlarıyla arama yapması hedeflenmiştir. Araştırmada, iki hamster, kademeli bir müdahale stratejisi ile çeşitlendirilmiş labirentlerde eğitilerek arama kurtarma simülasyonları yapılmıştır. Bulgular, uygun teknoloji entegrasyonu ile sürü halinde hamsterların arama kurtarma faaliyetlerinde ekonomik ve etkili biçimde kullanılabileceğine işaret etmektedir.

Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat ÇELİK, yaşadığımız afet nedeniyle çalışmanın önemini vurguladı.

Üniversiteler ile iş birliğinde eğitim öğretim yılı başında başlatılan Matematik ve Araştırma Projeleri Seferberliğini de hatırlatarak özellikle Yüreğir’in başarılarını çok daha yukarılara taşımayı hedeflediklerini sözlerine ekleyen Çelik:

“54. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında ödül alan öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.