Van Valiliği Okullardaki Teneffüs Sürelerini 15 Dakikaya Çıkardı

Van'da okul saatleriyle ilgili valilik karar aldı. Resmi yazı Van genelindeki tüm okul/kurum müdürlüklerine gönderildi.

 Hatay, Diyarbakır, Kırıkkale, Mersin ve Bursa'nın arından Van Valiliği de 2021-2022 eğitim öğretim yılı okul saatlerine ilişkin resmi yazıyı Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla okullara gönderdi. Valiliğin aldığı karara göre;

 1- Ana okulu, ana sınıfı ve uygulama ana sınıflarından tam gün eğitim yapan okullarda dersler 09.00'da başlayacak ve 14.00'da sona erecek.

 2- Tam gün eğitim yapan okullarda teneffüs süresi 10 dakikadan 15 dakikaya çıkarılacak.

 3- Tam gün eğitim yapan okullarda dersler 08.30'da başlayıp 14.35'te sona erecek, öğle tatili 1 saat olarak uygulanacak.

 Alınan karar doğrultusunda bünyesinde ana sınıfı barındıran okullarda öğrenci kademesine göre derslerin farklı saatlerde başlamasının bazı sorunlara yol açabileceği düşünülmektedir. Öte yandan teneffüs sürelerinin uzatılması ve öğle arası tatilinin kısmen uzun tutulması ve ders sürelerinin 40 dakika olarak uygulanması Covid-19 bulaş riskini artıracağından, alınan kararlar eğitim camiası tarafından uygun bulunmadı. 

Van'da görev yapan eğitimciler ana okulu, ana sınıfı ve uygulama ana sınıflarında ders sürelerinin 40 dakika, diğer kademelerde 30 dakika olmasını talep ediyor. Bu taleplere ek olarak kalabalık sınıfların ikiye bölünerek eğitim öğretime devam edilmesi ve öğle tatili uygulamasının kaldırılması istekleri de yer alıyor.

 Ders sürelerine ilişkin kararların ardından Mersin'de geri adım atılmış, 30 dakikalık ders süresi iptal edilmişti. Van'da da geri adım olup olmayacağı merak edilirken öğrenci, veli ve öğretmenler okul süresinin en aza indirilmesi yönünde hemfikir bir duruş sergiliyor.

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Eğitim Haberleri