Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

Sakarya, İstanbul, Bursa, Yalova ve Kocaeli'de Yarın(30.11.2021) Canlı Ders Olacak mı?

EĞİTİM

Okulların yüz yüze eğitime 1 gün süre ile ara vermesinden sonra 30 Kasım 2021 Salı günü çevrimiçi derslerin olup olmayacağı merak ediliyor.

 İstanbul, Sakarya, Bursa, Yalova ve Kocaeli Valiliklerinden yapılan açıklamalarda kuvvetli lodos başta olmak üzere hava muhalefeti nedeniyle okulların yüz yüze eğitime 30 Kasım 2021 Salı günü 1 gün süre ile ara vermesinden sonra derslerin uzaktan eğitim yoluyla yapılıp yapılmayacağı yüz binlerce öğretmen, öğrenci ve veli tarafından merak ediliyor.

Koronavirüs salgınıyla beraber kar tatili başta olmak üzere çeşitli mücbir sebeplerden dolayı okulların yüz yüze eğitime ara vermesi sonrasında bazı valilikler ve kaymakamlıklar yüz yüze eğitime ara verilmesi kararıyla birlikte derslerin online/çevrimiçi olarak yapılmasını istemişti. Hava muhalefeti sebebiyle İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli ve Sakarya'da okulların tatil edilmesinden sonra valiliklerden yapılan açıklamada derslerin uzaktan eğitim yoluyla yapılması istenmedi.

Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlükleri de canlı derslerle ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı. Alınan kararların akşam saatlerine denk gelmesi dolayısıyla uzaktan eğitim için planlama yapılacak, EBA veya Zoom gibi platformlardan ders atayacak vakit de kısıtlıdır. Dolayısıyla, 30 Kasım 2021 Salı günü aksi belirtilmedikçe, canlı dersler yapılmayacaktır. Bu hususla ilgili okul/kurum müdürlüklerinin derslerin yapılmasına yönetlik bir tasarrufta bulunma yetkisi bulunmamaktadır.

Öğretmenlerin haftalık ders yüklerine göre ödenen ek ders ücretlerinde kesinti yapılmayacak olup nöbet, DYK gibi kurslar için ödeme yapılmayacaktır.

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.