Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

Omicron varyantı yayılıyor! Yarı tatili öne çekilir mi?

EĞİTİM

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün yaptığı açıklamada omicron varyantının ülkemizde yayılmaya başladığını duyurdu. Peki bu durum karşısında MEB yarı yıl tatilini öne çeker mi ? Detaylar haberimizde

2 sene önce ülkemizde görülmeye başlayan koronavirüs hastalığı ile mücadele hala devam ederken, hastalık belirli dönemlerde yeni varyantlar ile yayılmaya devam ediyor. Son olarak omicron varyantı ile karşımıza çıkan koronavirüs ülkemizde hızla yayılmaya devam ederken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca^'dan dün korkutan bir açıklama geldi. 

Bakan Koca yapmış olduğu açıklamada omicron vakalarının ülkemizde çoklukla görülmeye başlandığını, tespit edilen vakaların yüzde 10'unun omicron olduğunu duyurdu. Bakanın bu açıklamasından sonra gözler ilk önce Milli Eğitime çevrildi. Bazı kesimler tarafından yarı yıl tatili öne çekilir mi? soruları sorulmaya başlandı.

Yarı tatili öne çekilir mi?

Bilindiği gibi yüz yüze eğitim 2021-2022 eğitim öğretim yılı başında tüm kademelerde başladı ve kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Son günlerde her ne kadar omicron vakalarında artış görülsede günlük tespit edilen koronavirüs vaka sayıları 20 binin altında seyretmeye devam ediyor. Bu sebeble okullarda yarı yıl tatilinin öne çekilmesi gibi bir durumun gündeme gelmesi muhtemel değil. Konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in bugün saat:13.15'te katılacağı bir televizyon programında konuyla ilgili olarak açıklama yapması bekleniyor.

ogretmenmeb.com/özel haber

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.