Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

Omicron Varyantı Türkiye'de Tespit Edildi! Ya Okullar?

EĞİTİM

Korona virüste Omicron varyantının Türkiye'de 6 kişide tespit edildiği açıklandı. Okullar uzaktan eğitime geçecek mi, ek tedbirler gelecek mi?

 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Güney Afrika kökenli süper varyant olarak bilinen Omicron varyantının İzmir ve İstanbul'da toplam 6 kişide tespit edildiğini açıkladıktan sonra akıllara hemen uzaktan eğitim ve okulların durumu geldi.

Bilindiği üzere 2021-2022 eğitim öğretim yılı maske kullanımı hariç salgın yokmuş gibi devam ediyor. Süreçte binlerce öğrenci ve öğretmen hastalığa yakalanmasına ve onlarca kişi kayatını kaybetmesine rağmen herhangi bir tedbir alınmadı.

Özellikle kalabalık okul ve sınıflarda sürekli ek tedbirlerin alınması isteniyor, bakanlık ise toplu valiliklere atıyor ve yaklaşık 12-13 haftadır bu kısır döngü devam ediyor. Omicron varyantı bilindiği üzere çok hızlı yayılıyor. Dolayısıyla yok sayılmamalı, bu varyant hiç yokmuş gibi hareket edilmemelidir.

Son günlerde özellikle ilkokul öğrencilerinden başlayarak maske kullanımını kaldırma girişimi oldukça hatalı bir karar olacak, virüsün yayılımını hızlandıracaktır. Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı okullarda küçük ve etkili tedbirler alarak salgının yayılımını oldukça azaltabilir fakat hiç bir şey yapmadan sadece gözlem yaparak bu salgından kurtulmamız, eğitim öğretimin dışında yok sayılacak bir husus gibi görmemiz mümkün değildir.

 Okulların uzaktan eğitime geçilmesi mecbur hale gelmeden ders süreleri başta olmak üzere bir dizi tedbir alınmalıdır.

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.