Okulların Kapanması Gündemde Değil, Ders Saatleri Değişebilir!

Bilim Kurulu ve bakan Özer tarafından okulların yüz yüze eğitime kapanması ve ders saatleriyle ilgili önemli açıklamalar...

 Koronavirüs Bilim Kurulu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası yazılı açıklama yapan Koca, aşılamanın yavaşlamasından vaka sayısının 30 bini bulmasına, yerli aşı Turkovac'tan okulların kapanma durumuna kadar bir çok konuya değindi.

 Açıklamaya göre Bilim Kurulu okulların kapanmasını ve hatta gündeme getirilmesini bile istemiyor. Kurul, okulların kapanma durumunun gündemde olmasından bile rahatsız. Yapılan açıklamada tüm kademelerde okulların yüz yüze eğitime açık kalmaya devam edeceği özellikle vurgulanmıştır.

 Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de sık sık okulların yüz yüze eğitime kapanmayacağını açıklıyor. Özer, geçtiğimiz gün yine okulların kapanmayacağını ve şartlara göre yeni tedbirler alınacağının sinyalini verdi. Bakan Özer, ''Koşullar değişir, önlemler değişir, saatler değişir ama okullar açık kalır'' ifadelerini kullandı.

 Öğretmenler, öğrenciler ve veliler okulların yüz yüze eğitime açık kalmasını istiyor. Bilim Kurulu ve MEB'de bu yönde açıklamalar yapıyor. Fakat okulların yüz yüze eğitime açık kalmaya devam edebilmesi için yeni tedbirler alınması büyük önem taşıyor. Bakan Özer'de geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada yeni önlemlerin alınabileceği işaretini vermişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Okulların Durumunu da İlgilendiren Yazılı Açıklamasının Tamamı İçin Tıklayınız.jpg

 Maarif ailesi ders süresinin 30 dakikaya indirilmesi, öğle tatilinin kaldırılması, kalabalık sınıfların iki ayrı gruba alınması, bulaş riski yüksek olan kalabalık okullarda ikili eğitime geçilmesi, kantin ve pansiyonların kapatılması, öğrenci servislerine ek önlem alınması gibi bir dizi yeni kararlar bekliyor.

 Milli Eğitim Bakanlığı ve bakan Özer'in tutumundan yeni tedbirler alınmaya mecbur kalana kadar mevcut şartlarda eğitim öğretime devam edileceği anlaşılıyor.

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Eğitim Haberleri