Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

Öğretmenler, Yüz Yüze Eğitim Şartlarının İyileştirilmesini Bekliyor

EĞİTİM

6 Eylül'de başlayan yüz yüze eğitimde 2 hafta geride kaldı. 3. haftaya girilirken birkaç maddeyle yüz yüze eğitimin nasıl daha iyi hale getirilebileceğini yazdık...

6 Eylül 2021 Pazartesi günü itibarıyla milyonlarca öğrenci ve öğretmen yüz yüze eğitime başladı. Tabi veliler de...

Öncelikle şunu belirtelim ki öğretmenler yüz yüze eğitim vermekten, öğrenciler de okulda olmaktan memnunlar. Fakat bazı konularda MEB'den iyileştirme bekliyorlar.

Bunu kısaca birkaç maddede açıklayalım...

Öncelikle ders süresi konusu günlerdir tartışılmakta. Öğretmenlerin ortak görüşü, pandemi süreci sona erene kadar ders sürelerinin 30 dakika olması yönünde. Öğretmenler 30 dakikayı yeterli ve verimli görüyor.

Öğle aralarının kaldırılması veya kısaltılması da öğretmenlerin ortak görüşü olarak karşımıza çıkıyor.

Yine bir diğer husus kalabalık sınıfların seyreltilmesi konusu. Sınıf mevcudu yüksek olan şubelerin bölünmesi de yine MEB tarafından gündeme alınmaldır.

Okul bahçesine velilerin alınmaması, dersliklerin düzenli olarak havalandırılması, temizlik personeli sayısının artırılması, sınıfların sık sık dezenfekte edilmesi, okul giriş-çıkış saatlerindeki yoğunluğa yönelik tedbirler alınması da yine yüz yüze eğitimi kalıcı hale getirecek ve vakaların artmasını önleyecektir.

Kapanan şube sayısı ne kadar az olursa, yüz yüze eğitim o kadar kalıcı hale gelecek ve verimlilik artacaktır.

Sürdürülebilir bir yüz yüze eğitim için sadece birkaç basit önlemle sürecin kesintiye uğraması önlenebilir.

Ogretmenmeb.com olarak öğretmenler odasının gündemini sitemize taşımaya ve öğretmenlerimizin sesi olmaya devam edeceğiz.

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.